Pages

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Me likes!

Runsas aamupala, tunnelmalliset joulumarkkinat, yllättävät bileet. Siinä muutama syy miksi pidän Berliinistä.

Lauantaina päätettiin vihdoin testata Wirtshaus Stresemannin (Stresemannstr. 48) aamupala. Monesti ollaan kävelty ohi ja nähty iso mainos: aamiaisbuffet 3,90 joka päivä. Jotenkin ei ole tullut mentyä, kun on ajatellut, että tuohon hintaan ei voi saada kovin kummoista buffettia. Mutta täytyy muistaa, että nyt ollaankin Berliinissä: kyllä saa! Oli sämpylöitä, juustoja, leikkeleitä, munakasta, kakkuja, rahkoja, hedelmiä.... NAM. Ainoastaan enemmän tuoretta tavaraa olisin toivonut, salaatteja ja sellaista. Plus niin kuin yleensä, aamiaisen hinta tuplaantui, kun tilattiin juotavat. Buffetteihin täällä päin ei sisälly edes vesi. Tulee kuitenkin varmasti mentyä aamiaistamaan (frühstücken) uudestaan, monesti.



Tänä viikonloppuna tuli piipahdettua muutamalla joulutorilla (Weihnachtsmarkt), mutta päätin, että ensi viikonloppuna vasta antaudun sillä hommalle kunnolla. Nyt kävin vain vähän aistimassa tunnelmaa.



Berliinissä on hauskaa se, että ei koskaan tiedä mihin voi kaupungilla liikkuessaan törmätä. Vastaan saattaa tulla mielenosoitus, performanssi esitys, tai kuten eilen illalla: bileet. Matkustettiin metrolla ja jäädessämme Schlesischer Tor-asemalla, siellä oli jonkin sortin teknokemut käynnissä. Mielläni olisin jäänyt vähän jorailemaan, mutta muu porukka halusi liikkua eteenpäin. Höh.

0 kommenttia: