Pages

tiistai 25. toukokuuta 2010

Pari kivaa Prenzl' Bergistä

0 kommenttia
Iltakävelyt täällä Berliinissä on kivoja. Kävellään aina liian kauaksi kotoa ja sitten nälkä yllättää ja on ihan pakko mennä johonkin ravintolaan syömään, että jaksaa takaisin kotia :)

No, eräänä iltana käveltiin Prenzlauer Bergissä. Nälkä pääsi "yllättämään" ja päädyttiin tapas-ravintolaan, josta oltiin aiemmikin ohi kävelty ja mietitty, että tuota pitää testata. Nyt sitten testattiin ja tyytyväisiä oltiin. Alois S:n (Senefelder Str. 18) tapas-annosten hinta/laatu-suhde oli hyvä ja viini oli peruslitkua parempaa. Ehdottomasti tulee uudelleenkin käytyä. Tykkään ylipäätän aina siitä, kun saa syödä monta pientä annosta ja erilaisia makuja yhden ison sijaan :)



Syönnin jälkeen haluttiin vielä poiketa jossain ja sattumalta pistäydyttiin Scotch & Sofa -nimiseen baariin (Kollwitzstr. 18), koska sieltä loisti kadulle niin tunnelmalliset valot. Oli kivan erilainen paikka. 50-luvun sisustusta, musiikkia ja tunnelmaa täynnä.

maanantai 24. toukokuuta 2010

Karneval der Kulturen

0 kommenttia
Menneenä viikonloppuna, ja vielä tänäänkin, täällä Berliinissä vietetään Helluntain lisäksi Karneval der Kulturen -juhlaa (kulttuurien karnevaali). Käytiin itsekin paikalla ihmettelemässä ja herkuttelemassa.

Lauantaina nautiskelin belgialaista vohvelia:



Sunnuntaina syötiin mauritanialaista ruokaa ja olin aivan intopiukeena, kun viereisestä kojusta sai ostettua afrikkalaista Savanna-siideriä kyytipojaksi. Olin ihan, että nytpä on jotain erilaista. Sitten kaveri huomasi pullon takana tekstit - suomeksi ja ruotsiksi. Ei ehkä sittenkään niin eksoottista.


Tapahtuma huipentui sunnuntaina kulkueeseen, joka koostui kymmenistä ja taas kymmenistä rekoista, joista luukutettiin musiikkia laidasta laitaan. Uutisista luin, että mukana kulkueessa oli 95 ryhmää, 65 kulkuneuvoa, 70 kansallisuutta ja satojatuhansia katsojia. Tiivis tunnelma siis!


Yleisön joukossa oli aivan huippu tuollainen vanha pappa. Tässä kuvassa ei nyt näy, mutta ukkeli pisti menemään sellaista hard core reivausta teknon tahdissa, että nuorempia pelotti. Huomioin, että muutkin oli paapasta innoissaan, sellaista salamailotulitusta sai osakseen.






Empä etukäteen ollut ehtinyt ottaa selvää, mistä karnevaalissa oli kyse, mutta lukaisimpa tapahtuman filosofiaa nyt jälkeenpäin. Karnevaali on saanut alkunsa 90-luvun puolessa välissä, jolloin Saksojen yhdistymisen aiheuttama taloudellinen taantuma oli luonut pohjaa ennakkoluuloille ja maahanmuuttovastaisuudelle. Kulttuurien karnevaalin ideana on esitellä Berliinin kultturillista ja etnistä monipuolisuutta. "The Carnival of Cultures is open to everybody and all forms of cultural expression. It is regarded as a platform for a proud expression of hybrid cultural identities, containing traditional and contemporary elements. It includes and attracts all age groups, professional artists and amateurs, people from all walks of life."

.

torstai 20. toukokuuta 2010

Kamu kylässä

0 kommenttia
Kauan odotettu ystävä vieraili vihdoin viikon vaihteessa täällä Berliinissä. Oli mukavaa!


Aiemmin ei ole tullut täällä blogissa mainittua, mutta seuraavat paikat, joissa nytkin käytiin, on ihan päteviä:

Safran (Oranienstr. 172) tarjoaa maukasta persialaista ruokaa. Tässä vielä nälissään odotellaan.


KuchenRausch-kahvilassa (Simon-Dach-Str. 1) parasta on Chai-tee, mutta kakutkin on ihan jees.


Tämä onkin jo aiemmin mainittu, mutta silloin aamupalan merkeissä. Hannibalista (Wiener Str. 69) saa myös drinkkejä halvalla ja saksalainen siideri (Apfelwein) kustantaa 2 euroa. Not that bad. Kuva tosin aika paha :D


Testattiin vihdoin myös pizza.de -palvelu ja tilattiin sushia kotiin iltapalaksi. Tilaus toimii käden käänteessä netin kautta, mutta ainakin näitä meidän safkoja piti odotella tunnin verran.. Eiköhän tule kuitenkin uudelleenkin palvelua käytettyä, kuhan ei ihan kiljuva nälkä satu olemaan :)

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Berlin, ick lieb dir

3 kommenttia
Googlailin tuossa menemään ja vastaan tuli blogi, johon oli koottu Berliini-aiheisia kappaleita. En aiemmin edes tiennyt, että sellaiset nimet kuin David Bowie, Iggy Pop, Nick Cave ja U2 ovat asuneet ja/tai tehneet musiikkia täällä! Kyllä tässä kaupungissa on oikeasti jotain maagista, joka tekee hyvää ja inspiroi ihmisiä.


Listalle kootuista kappaleista omasta mielestäni kivoimmat olivat David Bowien Heroes:




ja Bloc Partyn Kreuzberg:

lauantai 8. toukokuuta 2010

Vihreä Berliini

0 kommenttia
Muistelisin lukeneeni monestakin paikasta, että Berliini on Euroopan vihreimpiä kaupunkeja asukaslukuun suhteutettuna. Tähän hätään en tietenkään lähteitä löytänyt mistään. Mutta kyllä täällä oikeasti nuita puita, kukkia ja nurmikkoa riittää - hyvä niin. Lisää vihreyttä kansalle tulee tästä päivästä lähtien tarjoamaan myös Tempelhofin puisto, Tempelhofer Park. Kyseessä on puolisentoista vuotta sitten suljetun lentokentän alue, eli nurtsia on kyllä riittämiin niin piknikkejä kuin urheiluakin varten. Käytiin tänään puiston avajaisissa, ja samalla päästiin kurkkaamaan autioituneeseen lentokenttärakennukseen, jossa oli avoimet ovet. Rakennus on ihan hillittömän kokoinen ja minusta se on aina näyttänyt tosi uhkaavalle :D Vai mitä ootte mieltä:


Itse puistoalueella oli mm. esittelyssä erilaisia urheilulajeja ja -välineitä, sekä tarjolla perinteistä juhlaevästä kuten makkaraa ja lettuja.



Okei, nämä kuvat välittää aika karua kuva kaupungin vihreydestä :D Mutta kyllä täällä todella kukkii:

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

1. Mai in Kreuzberg

0 kommenttia
Vappupäivän vietin Kreuzbergin kaupunginosassa. MyFest-tapahtuma oli letkeä sekoitus soundsystemejä, ruoka- ja juomakojuja sekä väentungosta. Illemmalla alkoi perinteiset äärivasemmistoryhmien mellakat, joiden alta juuri ja juuri ehdittiin kotiin.


Päivä alkoi aamupalalla Hannibalissa (Wiener Str. 69). Tarjoilija suositteli tuoreesta mintusta tehtyä teetä. No mikä jottei.


Sitten mentiinkin ihmettelemään läheisen Kleine Reise -baarin pihalla olevia kemuja (Spreewaldplatz 8). Hyvää musiikkia ja ihmiset jorailufiiliksissä. Toimi.


Arvostin erityisesti sitä, että kukkaistutukset oli suojeltu hulivilijuhlijoilta :)


Käytiin vähän kiertelemässä ja katselemassa Myfest-meininkiä. Turkkilaista ruokaa oli ainakin tarjolla runsaasti.


Päivän juoma oli ehdottomasti Mojito. Drinkki löytyi joka toisen vastaantulevan kourasta ja kojut myivät Mojitoa solkenaan.


Sitten yllätti taas pikkunälkä ja satuttiin sattumalta itävaltalaiseen No Kangaroo -ravintolaan (Muskauerstr. 13 ). Tämä siis keskellä ehkä turkkilaisinta Berliiniä :) Paikka oli sistustettu hiihtomaja tyyppiseksi ja baarijakkaran virkaa toimitti tuolihissit. Ruokalistat oli itävallan murteella ja tarjoilijapojalla asuna ihan oikeat lederhosenit. Meidän juustolautanen oli ihan ok, ei siis mikään tajunnanräjäyttävä, mutta paikkana No Kangaroo oli niin hauska, että ehdottomasti voisi käydä toistekin.


Mukavinta oli, kun päästiin pelamaan paikallisten poikien kanssa itävaltalaista peliä, jossa tarkoituksena on saada naula lyötyä puupölkkyyn mahdollisimman vähillä lyönneillä. Ja lyönnissä saa siis käyttää vain vasaran sitä terävää päätä. Oli ensikertalaiselle aika haasteellista, mutta voitin silti pari jätkää. Olin ihan superylpeä itsestäni. Ne vähän yritti jotain puolustella, että koska ollaan Suomesta, niin meillä on tuollaiset puuhommat verissä..



No siitä sitten jatkettiin vielä matkaa. Vastaan tuli reggae-terassi ja jäätiin siihen istuskelemaan. Ihan yllättäen paikalle saapui mellakkapoliisi. Dj laittoi samassa soimaan anti-poliisi-biisin, tyyliin "Kuka keskeyttää bileet? Poliisihan se". Jälleen kerraan vähän huvitti.


Sitten paikalle ilmestyi mielenosoittajat ja homma alkoi näyttämään siltä, että kannattaa lähteä kotiinpäin vielä kun turvallisesti ehtii.


Mutta kaikenkaikkiaan ihan mielettömän kiva vappu! Tämän vapun biisiksi valikoituikin midnight star - the midas touch (hell interface remix). Pätkä sitä ja Kleine Reise -tunnelmaa täällä.