Pages

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhlintaa juhannuksen ja jalkapallon merkeissä

0 kommenttia
Juhannus kului täällä Berliinissä pääosin töissä, mutta onneksi ehti myös hieman rentoutumaan ystävien seurassa. Perjantai-ilta kului leppoisasti mölkkyä Hasenheiden puistossa pelaten. Mölkky on kyllä todella hauska peli! Lauantai-iltanakin oli puistokeli ja grillailimme isolla porukalla Mauerparkissa.


Tänään sunnuntaina kävimme ensin brunssilla yliopiston ravintolassa, Cum Laudessa (Universitätstr. 4). Paikka valittiin ihan Tip-lehdestä saadun etukupongin perusteella, koska lipukkeella saatiin kaksi brunssia yhden hinnalla (8,90e). Cum Laude oli kivan tuntuinen, klassisesti sisustettu paikka, mutta brunssin antimet ei valitettavasti olleet mitään suurenmoisia makuelämyksiä herkkusienikeittoa lukuunottamatta.


Oli mahtava ilma ja päätettiin lähteä seuraamaan Saksan jalkapallomaajoukkueen edesottamuskia Englantia vastaan Neuköllnin kaupunginosaan. Siellä ei nimittäin ole turhan paljon tullut liikuttua, ja aina on mukava tutustua uusiin paikkoihin. Jokaiseen berliiniläiseen kuppilaan on kyhätty oma kisakatsomonsa, joten tässä kaupungissa kyllä riittää terasseja, joilta kisoja seurata.


Hyvin sujuneen pelin jälkeen siirrettiin nälkää Pizza a Pezzissä (Nansenstr. 2). Herkullinen pizzaslice kustantaa 2e. Nautitaan toki Bionaden kanssa.


Kaduilta bongattua:

torstai 24. kesäkuuta 2010

Uusia tuulia

0 kommenttia
Hihii, enää muutama päivä kesäkuuta ja vanhaa työtä jäljellä. Sanouduin irti viime kuussa ja heinäkuussa aloitan tekemään töitä freelancer-pohjalta. Siihen liittyvä byrokratia lähinnä jännittää, varsinkin kun ensi vuonna joudun laatimaan saksalaisen veroilmoituksen. Homma ei luonnistu edes Suomessa, joten saapa nähdä millainen sotku siitä tulee :D Hankalinta on tähän mennessä ollut sairasvakuutuksen sumpliminen, koska nyt freelancerina joudun maksamaan ja hoitamaan kaiken itse. Homma ei ole vielä ihan selvä, joten pientä stressiä on ollut havaittavissa :/


Uusi työni on kuitenkin osa-aikaista. Käytänkin ylimääräisen ajan tehokkaasti ja olen jo ilmoitautunut uudestaa saksankurssille. On tosi kiva jatkaa kielen opiskelua. Joutuu ennen kurssin alkua kyllä kertaamaan viime vuonna opittuja kielioppisääntöjä, jotka ovat unohtuneet täysin. Puhun nyt enemmän saksaa, kuin viime syksynä tänne muutettuani, mutta kieliopista ei ole tietoakaan :)


Lisäksi luulen, että nyt on mahdollisuus myös tutustua Berliiniin vähän paremmin, kuin mitä sitä on tuon "normi"työn ohella pystynyt tekemään. Ainakin seuraavat jutut houkuttelee:
- Frida Kahlo -taidenäyttely Martin Gropius Baussa
- Topographie des Terrors - näyttely Gestaposta, SS-joukoista ja natsien vallasta

- Kreuzbergin Freiluftkino, elokuvia ulkoilmassa
- Kaikki ihanat kahvilat joista on lukenut
- Puistot, joissa ei vielä ole tullut maleksittua (kuten Volkspark Friedrichshain)
- Pyöräily ympäriinsä
- Pingiksen peluu, kerta ne mailatkin on nyt hankittu- Uusien jäätelömakujen maistelu


Nähtäväksi jää pääsenkö toteuttamaan kaikki suunnitelmat, vai meneekö aika sittenkin töiden ja opiskelujen tahdittamana...

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Fete de la Musique Berliinissä

0 kommenttia
Eilen maanantaina Berliinissä, kuten myös ympäri maailmaa, vietetiin maailman musiikki päivää - Fete de la Musiqueta. Käytiin katsastamassa ja kuuntelemassa soitantaa sekä Prenzl' Bergissä OYE Recordsin edessä,


että X-bergissä Kleine Reisen edessä.


Kyllä hyvä ja ilmainen musiikki oli saanut ihmiset liikkeelle maanantainakin.

Kulturbrauerein pihalta löydettiin sattumalta t-paita-markkinat..


.. ja ostin tällä ihkulla printillä varustetun paidan:


Samalla reissulla tuli bongattua myös hauskaa mainontaa Titanic Reisen -matkatoimiston ikkunoissa (jo tuon toimiston nimikin on aika LOL):


.

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Mumin, wie wird's weiter gehen?

0 kommenttia
Suomen lomalta tarttui muuten mukaan (näpistin siis kaikki ;) hieman muumi-tavaroita. Muumit on sitten mainioita!. Ja ihania! Mukeja en tällä kertaa raaskinut ostaa, mutta äitiltä sain Mymmeli-kulhon rikki menneen tilalle.

Tämän pyyhkeen mukana tuli myös kiva pikku reppu, jota olen nyt pyöräillessä käyttänyt:



Ja sitten lentokentältä muumeja saksaksi. Pääsee opettelemaan kieltä samalla kun ihastelee kuvitusta:

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Jalkapallohuumaa

0 kommenttia
Sen kyllä tiesin jo ennakkoon, että Saksa on jalkapallomaa, mutta on ollut kyllä hauska nähdä miten paljon saksalaiset joukkuettaan kannattavat. Ihmiset ovat pukeutuneet pelipaitoihin ja muuhun rekvisiittaan ja asustaneet samalla myös lemmikkinsä. Joka puolella näkee Saksan lippuja - autoissa, liikkeiden ikkunoissa, parvekkeilla.. Tässä muutama esimerkki:



Saksalainen kaveri kuitenkin tiesi kertoa, että ilmiö on uusi. Johtuen Saksan rankasta historiasta, lippujen ja vastaavien kansallisten tunnusten käyttö ei ole vielä muutamia vuosia sitten ollut näkyvää.

Eilen seurattiin Saksa-Australia matsia parilla eri terassilla. Siinä itsekin ihan huumaantuu :D Jokaisen maalin jälkeenympärillä pamauteltiin kaikkea paukkupapateista ja raketeista lähtien. Perjantaina uusiksi Serbiaa vastaan :)


.

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Kesäreivit

0 kommenttia
Eilen järjestettiin entisellä Tempelhofin lentokenttäalueella Berlin Summer Rave -tapahtuma. Kaksi hangaaria tarjosi kyllä todella makeat puitteet teknokemuille (kamera ei ollut mukana, joten kuva-aineisto jää nyt puuttumaan). Toivottavasti halleissa järjestetään vastaavanlaisia tapahtumia tulevaisuudessakin. Esiintyjinä "reiveissä" oli mm. Westbam ja Marusha. Westbam rokkasi, Marusha ei. Kumpikaan ei tosin soittanut sitä musiikkia, mitä minä odotin kuulevani. Luulin, että pääsisin fiilistelemään kunnon 90-luvun alun rave/tekno/trance -hässäkkää. Missä oli esim. nämä hitit?!!?!+1 :







.

torstai 10. kesäkuuta 2010

Huh hellettä

4 kommenttia
Täällä Berliinissä on viimein kesä. Ja helle. Tosi kiva muuten, mutta töissä on ihan kaameaa tällaisella kelillä. Haluaisin sellaisen säännön meille töihin, että jos on yli +25 astetta, niin sillon saa pitää vapaapäivän. Se ois reilu.

Eilen siis saavuttiin takaisin kaupunkiin koleasta Suomesta. Kotona kävin vaihtamassa kesäisempää kampetta ylle ja sitten lähdettiin pyöräilemään, koska se jos mikä on kivaa. Oli supernälkä ja päätettiin mennä brasilialaiseen ravintolaan, josta joskus oltiin perinteiseen tyyliin kävelty ohi ja tuumittu, että tuonne sitten joskus. Cafe do Brasilissa (Mehringdamm 72) on maanantaista keskiviikkoon klo 18 alkaen tarjolla brasilialainen buffetti, joka kustantaa 8,90e/henki. Tulipa todettua, että hinta-laatu-suhde oli erittäin kohdallaan. Herkkuja oli vaikka minkälaisia, kaikki tuoretta ja hyvää. Sunnuntaisin Cafe do Brasilista saa myös brunssia. Sinne ehkä seuraavaksi :)



Mahat täynnä jatkettiin vielä matkaa Viktoriaparkkiin, joka varsinkin nyt kesäaikaan on tosi kiva paikka rentoutua. Pitää hankkia viltti, että pääsee itsekin joku päivä sinne piknikille.


Tässä vielä kuva mun menopelistä, luultavasti DDR-valmisteinen kiituri, jolla pääsee vähän kovempaa kun kävellen. Mut aika söpö, eikö?!



.

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kesä! Loma! Suomi!

0 kommenttia
Olipas kiva käydä kesäisessä Suomessa, nähdä perhettä ja ystäviä, herkutella karjalanpiirakoilla ja olla vaan.



.

torstai 3. kesäkuuta 2010

Chai Lattea ja lastenkirjoja

0 kommenttia
Mulla on silloin tällöin vapaapäivinä tapana käydä jossain kivassa kahvilassa. Mukaan otan omalle tasolleni sopivaa saksankielistä luettavaa eli lastenkirjoja. Eräänä vapaapäivänä suunnistin kreuzbergiläiseen Cafe Cuccumaan (Zossener Str. 34) Mikko Mallikkaan, saksaksi Willi Wibergin, kanssa.


Cuccuman Chai Latte oli ihan uskomattoman maukasta ja kakkupalakin varsin hyvä. Kyllä siinä sitten useampi tunti vierähti, kun herkuttelin ja opiskelin uusia saksankielen sanoja. Kakkuvalikoiman lisäksi Cuccuman aikakauslehtirepertuaari oli monipuolinen, joten aikaa kului myös siihen tutustuessa. Kiva paikka.