Pages

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Topografie des terrors

0 kommenttia
Kesäkuun loppupuolella postauksessa luettelin muutamia kivoja juttuja, joita olisi tämän kesän aikana tarkoitus toteuttaa. Noh, yllätys, yllätys, ihan hirveästi ei ole kerennyt. Mutta eilen viimein käytiin tarkastamassa Topografie des terrors -museo (Niederkirchnerstr. 8), jossa siis kerrotaan toisen maailmansodan aikaisesta SS/Natsi-terrorista.

Museo on täysin ilmainen, mistä iso plussa. Tietoa ja kuvia on hirvittävä määrä, joten yhdellä kertaa ei millään jaksa tutustua kaikkeen. Mikään positiivinen fiilis museosta ei teeman takia jää, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka niille, jotka ovat kiinnostuneet historiasta.

torstai 22. heinäkuuta 2010

Roses, roses

0 kommenttia
Tässä muutama paikka, joissa on tullut lähimenneisydessä viihdyttyä:

Roses, Oranienstr. 187, on ihan superkitschi ja hulvaton pikku pikku baari. Vaihtelevaa musaa, mutta kasarihittejä ja muuta mukavaa kuulee ainakin toisinaan.


Legendaarinen Club de Visionäre (Am Flutgraben 1), Spreen rannalla on ihan leppoisa hengailumesta. Itse en hirveästi minimalteknosta välitä, mutta rannalla on mukava hengähtää hetki. Eikä tuollaista paikkaa ainakaan Suomesta löytäisi, joten sellainen erilainen kokemus :)


Syömäpuolelta esittelen afrikkalaisen Massain. Ravintoloita on Berliinissä kaksi, toinen Schönebergissä (Goltzstr. 35) ja toinen Prenzel' Bergissä ( Lychener Str. 12). Molemmat testattu ja ruoka on huippua. Ekalla kerralla olin Goltzstrassen Massaissa eräänä maanantai-iltana ja kaikki hoitui sutjakasti. Nyt toisen kerran illallisettiin Lychenerstrassen Massaissa lauantai-iltana ja odoteltiin ruokiamme kaksi tuntia. Asia ei olisi ollu niin paha, jos viivästystä olisi oikeasti pahoiteltu ja tarjottu esimerkiksi joku jälkkäri tai edes kahvi hyvityseksi. Nyt saatiin vaan pikainen, ohimennen lausuttu pahoittelu. Ruoan takia annan paikalle vielä kuitenkin mahdollisuuden :P

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Around F'hain

0 kommenttia
Eilen vietettiin aikaa Friedrichshainissa. Tykkään kaupunginosan rennosta ilmapiiristä ja katutaiteesta, jota näkee jokapuolella.





maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kuumuutta pakoon

2 kommenttia
Berliinissä on kuuma. Ihan todella kuuma. +37 astetta. Meillä ei ole kotona mitään ilmastointia tai edes tuuletinta, joten oleminen on aika sietämätöntä. Kaupungilla ei huvita kulkea, koska rakennukset ja asfaltti hohkaa lämpöä entisestään.

Lauantaina pohdittiin vaihtoehtoja oleskelupaikaksi, ja koska veikattiin, että uimarannat on täpösen täynnä, valittiin kohteesi metsä. Ajettiin S-junalla Grunewaldin asemalle ja käppäiltiin siitä sitten metsän siimekseen (Grunewaldin metsä on Berliinin isoin). Oli monta astetta viileämpää siellä varjossa ja niin rauhallista. Sattumalta osuttiin pienelle järvelle ja päästiin vähän kahlailemaan ja viilentymään.



Grunewaldin asemalla on muuten rankka historia: sieltä kuljetettiin suurin osa alueen juutalaisista keskitysleireille toisen maailman sodan aikana. Raiteelle 17 (Gleis 17) onkin laitettu muistomerkiksi isot metallilaatat kaikista (?) niistä junista, jotka asemalta lähti. Päivämäärä, juutalaisten määrä ja junan pääteasema. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa: 12.3.1943 - 944 Juden - Auschwitz :(


Sunnuntaina kaverit olivat bonganneet mukavan puistoalueen joenvarresta ja houkuttelivat sinne. Enpä tiennyt, että Treptower parkissa on noin hyvät tsillailumahdollisuudet! Puun varjossa, joen äärellä oli kyllä niin paljon helpompi olla ja hengittää! Itsehän nukahdin samantien ja nukkuessani rantaan oli uinut joutsen poikasten kanssa.


Ja tottakai heltellä kuluu myös jäätelöä. Tykkään aivan hurjasti tuommosista italialaistyyppisistä jätskeistä, mitä täällä myydään. Tässä makuna ricotta-mansikka ja mustikka-jogurtti. NAM!

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Bierpinsel

0 kommenttia
Eilen brunssin ja puistoilun lisäksi päätettiin pyöräillä Steglizin kaupunginosaan katsomaan Bierpinseliä. Luin paikasta jo joskus keväällä, kun joukko kansainvälisiä graffitiartisteja aloitti rakennuksessa taideprojektin - Turmkunst 2010. Aika metkan näköinen torni. Sisätilat oli juuri sulkeutuneet, joten täytynee käydä siellä joskus uudestaan.

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Kesä ja Berliini ne yhteen soppii

0 kommenttia
Vanhat työt päättyi keskiviikkona. Konkreettisimmat muistot ovat palovammasta syntynyt arpi vasemmassa ranteessa ja hieno kukkakimmpu, jonka sain läksiäisissäni. Uudet freelancer-hommat alkoi jo heti torstaina. Niissä on vielä vähän opettelemista ja vakuutuksen puolesta paperisäätöä.


Täällä Berliinissä on nyt todella helteistä (ilmeisesti Suomessakin tarkenee) ja öisin on aika hankala saada nukutuksi hyvin, kun on niin kokovartalohiki, ettei järkeä. Ollaan nautittu kuitenkin kesäkeleistä ja pyörälty paljon, nähty jopa jotain uusia alueita ja käyty parissa uudessa ravintolassakin.



Perjantai-iltana testattiin Kreuzbergin Mariannenplazilla sijaitseva 3 Schwestern. Paikka vaikutti tosi lupaavalta (valkoiset pöytäliinat..), mutta palvelu oli ihmeen hidasta (ei oltu ainoita, jotka noin ajatteli, osa lähti pois, kun tarjoilijaa ei kuulunut tilausta ottamaan). Ruoka oli hyvää (otin Käsespätzleä, sillä ei voi ikinä mennä vikaan), etenkin yllätyksenä tullut alkupalaleipä, tuoreen ruohosipulilevitteen ja itujen kanssa. Mutta tosiaan kokonaisuutena vähän pettymys.


Lauantaina käytiin kreikkalaisessa Taverna Athenessa (Tempelhofer Ufer 12). Tällä kertaa taas paikka ei vaikuttanut ihan niin lupaavalta (muovisia tuoleja ja muutenkin halvannäköinen sisustus), mutta haluttiin jotain uutta, ja kreikkalainen oli jotain, mitä ei niin useasti tule syötyä. Ja ai että oli kyllä niin hyvää grilli-kana-kasvis-keihäs-hässäkkä, että voisin mennä heti uudestaan. Kustanti viinilasillisen ja pienen vesipullon kera n. 12e ja alkuun sai salaatin, leipää ja yllätys ouzo shotin :)


Nyt taidetaankin suunnta sunnutaibrunssille ja sitten puistoon. Kesä!