Pages

maanantai 30. elokuuta 2010

Sushi-satsi-satsaa

3 kommenttia
Kävipäs niin, että tässä Berliinissä vierähtäneen vuoden aikana opin pitämään sushista. Tähän tarvittiin noin viitisen maistelukertaa ja nyt ollaan sillä asteella, että sushia alkaa toisinaan ihan tekemään mieli (Nigiri-setit ei tosin vieläkään kiinnosta).


Sunnuntaina halusin käydä testaammassa Mikoto Sushi-ravintolan Prenzlauer Bergissä (Pappelallee 22). Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen paikka! Sushi oli niin hyvää ja molemmat meistä sen verran nälkäisiä, että piti vähän santsata ja tilata lisäannoskin :) Yhteensä kahteen pekkaan vedettiin siis 6 kpl Makia (Tamago), 8 kpl Inside Outia (Ruccola Kappa) ja 16 kpl Panierte Mini Rollsia (Kani ja Ebi). Lisäksi tilattiin yksi kalakeitto, muki vihreää teetä, lasi valkkaria ja iso olut. Koko hässäkkä kustansi n. 25 euroa. Mielestäni kohtuu hinta, vaikka varmaan jostain epämääräisestä kopperosta (täällä näkee niitä paljon) saisi sushinsa vieläkin edukkaammin. Mikotoon haluan kuitenkin pian uudestaan, nam! T: SuSHiFaNiGirl2010!



.

tiistai 24. elokuuta 2010

1961–1989

2 kommenttia
Berliinissä ei Saksan jakautunutta historiaa tai muuria pääse karkuun mitenkään. Viimeistään vilkaisu Fernsehturmiin muistuttaa, että niin.. tuo rakennettiin Itä-Berliinin keskustaan näyttämään länkkäreille, että kyllä täällä idässä osataan.

Muurikin muistuttaa itsestään minulle päivittäin, eikä vähiten sen takia, kun asun entisen rajan tuntumassa. Muistolaatat asfaltissa ja ympäri kaupunkia ripotellut isot muurin palaset pitävät huolen, ettei asia pääse unohtumaan tällaiselta maahanmuuttajalta tai turistiltakaan.


Mutta ei se minua haittaa, kun historia kuitenkin kovasti kiinnostaa. Ja olen myös saanut sellaisen kuvan, että DDR/muuri kiinnostaa turistejakin. On ollut kiva huomata, ettei Saksan historian (aroilla) aiheilla kuitenkaan liiemmin täällä rahasteta.. Natsien ja SS-joukkojen terroristahan on esimerkiksi tarjolla ilmainen näyttely. Samoiten kaupungissa on ilmaiseksi paljon nähtävää ja luettavaa Berliinin muuriin liittyen. Yhtenä esimerkkinä Gedänkstätte Berliner Mauer (Berlin Wall Memorial) Bernauer Strassella.


Bernauer Strassella on säilytetty pätkä muurialuetta mahdollisimman alkuperäisenä. Muurihan koostui itseasiassa sisä- ja ulkomuurista sekä niiden väliin jäävästä ei kenenkään maasta. Tuota aluetta pääsee kadun toisella puolella sijaitsevasta tornista katsomaan yläpuolta, jolloin hahmottaa vähän tarkemmin millaisesta rakennelmasta olikaan kyse. Rakennuksessa on myös muurin rakentamiseen liittyvä näyttely.


Muurialueen vieressä on viheralue, josta löytyy lisää tietoa sekä muistomerkki muurilla kuolleille ihmisille. Teki pahaa nähdä mukana pikkulastenkin kuvia.


Viheralue päättyy Nordbahnhofille, jossa puolestaan on esillä tietoa ja kuvia jaetun Berliinin raja- ja haamuasemista. Tämä kaikki on siis täysin maksutonta. Jos muuri ja sen historia kiinnostaa, niin ei muuta kuin Bernauer Strasselle.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Rave tut gut!

0 kommenttia
Huh, mikä lauantai! Berliinin keskustan valtasi Fuckparade. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 Love Paraden kaupallistumista ja alakulttuurien poissulkemista vastaan. Hardcorea, industrialia, gabberia, junglea.. Toimi!












tiistai 17. elokuuta 2010

Sunnuntai Potsdamissa

2 kommenttia
Sunnuntaille luvattiin mahotonta vesisadetta, mutta koska herätessä oli vain pilvistä, päätettiin hypätä junaan ja lähteä hengailemaan Berliinin lähikaupunkiin Potsdamiin.

Käytiin ensiksi Biosphäressä, joka mainostaa olevansa Euroopan suurin "trooppinen maailma".


Eksottisia kasveja ja elämiä, jonkun verran tietoa sademetsistä yms. (saksaksi) ja tietysti kosteusprosentti 99%.. Ehdottomasti lapsiperheiden paikka ja tarjoaa varmasti lapsille enemmän kuin tällaiselle mielikuvitoksettomalle aikuiselle. Mutta kyllä monta kivaa juttua silti löytyi. Parasta oli perhoset, akvaariot...


...ja ötökät. Tai itseasiassa ötökät ei ollut parasta, vaan mieleenpainuvinta, koska ne oli niin hemmetin ällöttäviä! Yök. Meinasin pyörtyä jokaisen kohdalla. Ja siis nuo ei tod. ollu mitään pikku koppiksia. Yhyy, itkettää ajatella.


No, viidakkoseikkailun jälkeen piti piipahtaa kakulla ja teellä Potsdamin vanhassa kaupungissa. Sitten, kun kerta vieläkään ei satanut, niin päätettiin katsastaa samalla reissulla myös Park Sans Souci ja sen kuninkaalliset pytingit. Jonkun verran ehdittiin käppäillä, mutta sitten se sade lopulta tuli ja lähdettiin takaisin Berliiniä kohti. Täytyy kyllä vielä uudemman kerran käydä tuolla alueella, koska nyt ehti nähdä vain pienen osan massiivisesta Unescon maailmanperintökohteesta.

torstai 12. elokuuta 2010

Iltapäivä Ku'dammilla

0 kommenttia
Eipä tule turhan usein liikuttua Länsi-Berliinin keskustassa, Ku'dammin alueella. Kyseinen ostoskatu yleensä kuhisee ihmispaljoudesta ja hinnat kaikkialla katossa, joten mieluummin viettää aikansa jossain rauhallisimmilla, huokeimmilla ja muutenkin mielekkäämmillä huudeilla.


No, tänään oli vapaapäivä ja kovasti yritin miettiä, että mitä sitä yhtäkkisellä vapaa-ajallaan tekisi. Päätinpä sitten lähteä viimein Ku'dammille katsastamaan, miltä yksi Berliinin tunnetuimmista nähtävyyksistä Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche näyttää sisältä päin.

Hienoja oli sekä vanha raunioitunut kirkko, että uusi puoli. Kirkon historiasta ei kylläkään oikein päässyt lukemaan, koska tila oli niin ahdas ja liian monta turistia edessä. No, luen jutut sitten netistä.


Tietysti alkoi hieman kahvitutaa, ja löydettiin yllättävän kiva paikka ihan Ku'dammin tuntumasta. Berliner Kaffeeröstereissa (Uhlandstr. 173/174) oli tarjolla tosi kattavasti erilaisia kahvi ja teelaatuja, sekä makoisia kakkuja. Hinnat luonnollisesti hivenen korkeammat kun muualla kaupungissa, mutta yllätykekseni ei mitenkään merkittävästi. Kahvilan yhteydessä toimii kahvia, teetä, suklaata ja muita herkkuja myyvä pikku liike, joka oli oikein ihastuttava.


Sitten tulikin hieman viileä, joten oli ihan pakko käydä muutamassa vaateliikkeessä katsomassa olisiko jotain kivoja pitkähihaisia paitoja tarjolla. Zara ei pettänyt tälläkään kertaa!

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Oluen juhlaa

0 kommenttia
Menneenä viikonloppuna Berliinin F'hainissa järjestettiin kansainvälinen olutfestivaali. Itsehän en pahemmin tuosta oluesta ole innostunut, mutta ihan mielenkiinnosta päätin paikanpäälle lähteä. Tosin ennätin festareille vasta sunnuntai iltapäivänä ja se oli ilmeisesti aika hyvä veto, koska kuulin, että lauantaina tuo reilun kahden kilomertrin pituinen "olutmaili" oli ollut aivan tukossa.


No, mitäpä tuosta voisi kertoa.. Ihan hirveästi erilaisia oluita tarjolla, pääasiassa keski-ikäistä tai vanhempaa saksalaista väkeä ja ruokakojuja. Maistoin itsekin paria olutta. Samppanjaolutta pystyi varsin hyvin juomaan ilman irvistelyitä ja hunajaolut oli kivan makeaa. Keskityin kuitenkin etupäässä syömispuoleen: maustekurkkuihin, brezeleihin ja flammkucheneihin :)


Joissain kojuissa oli panostettu myyjien asustukseenkin:

maanantai 9. elokuuta 2010

Työ ei tekemällä lopu

0 kommenttia
Huh, huh. Viimeiset pari viikkoa on menneet sellaisissa puuhissa, että ei ole ehtinyt blogiakaan päivittää. Ja toisaalta, mitään sellaista en ole ehtinyt tekemään, josta olisi riittänyt aihetta postailtavaksi. Työtä, työtä ja vähän lisää työtä. Ja iltaisin aina kielikurssi.

No, nyt on kielikurssi ohi ja työrintamallakin rauhoittunut. Tosin tämän viikon perjantaina alkaa taas uusi vaihe työelämässä. Aloitan viidennen työni täälä Berliinissä alle vuoden sisään :D Eli nämä freelancer-hommat jäävät lähes kokonaan, ja siirryn takaisin "normaaliin" työelämään. Alan tekemään asiakaspalvelutyötä kansainvälisessä firmassa. Olen jutusta aika innoissani, vihdoin jotain enemmän oman alan hommaa!

Viime viikolla käväisin muuten neljän päivän minilomalla Kööpenhaminassa. Tein kyllä töitä sielläkin päivittäin. Mutta hieno keksintö tämä etätyöskenely! Köpikseen matkasin bussilla. Säästin lentämiseen verrattuna vähintään 50e, mikä tässä rahatilanteessa oli sen verran paljon, että valitsin varsin nopean lentoreissun sijaan 7 ja puolen tunnin bussikyydin.. TOSIN bussissa tarvitsee itseasiassa olla vain 5,5 tuntia, koska pari tuntia vietetään lautalla. Se on ihan metkaa ja lautalta sai ostettua pandan lakua ja fazerin nameja! Ilmeisen suosittu tuo reitti on, koska mennen tullen bussi oli täynnä. Berlin Linien Bus -yhtiötä löytyy muitakin ihan hyviä yhteysiä ja hintoja Berliinistä muualle Saksaan ja Euroopan pääkaupunkeihin.