Pages

maanantai 25. lokakuuta 2010

Perjantain pikku reissu

0 kommenttia
Terkkuja sängyn pohjalta. Oon kolmatta tai neljättä päivää lenssussaa; yähhh, mikä olo. Pahinta on se, kun ruoka ei maistu millekään! Tekisi mieli syödä (ja syönkin) kaikkia herkkuja, mutta mikä ilo niistäkään, kun mikään ei maistu millekään tässä räkätaudissa :(((

No, perjantaina pääsin vielä ulos, ja käytiin Kleine Reisessa. Kyseisestä klubista on ollut puhetta ainakin vappuna. Kelpo menomesta siis Görlitzer Bahnhofin lähistöllä. Perjantaina kuultiin oikein tanssikelpoista kasari- ja diskomusaa. Tai ainakin jotain siihen suuntaan.



keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Valojen juhlaa

2 kommenttia
Festival of Lights on jälleen kaupungissa. Valaistuja kohteita pääsee ihastelemaan vielä muutaman päivän - 24.10. asti.

lauantai 16. lokakuuta 2010

Pari kivaa Friedrichshainista

0 kommenttia
Keväällä esittelin pari kivaa paikkaa Prenzlauer Bergistä. Nyt vuorossa Friedrichshain. Tafelgold (Niederbarnimstr.11 ) on vähän kalliimman puoleinen, mutta oikein tunnelmallinen pieni tapasbaari. Otin itselleni kasvistapaslautasen, jaettiin puoliksi tonnikala-kananmunasalaatti ja lisäksi pöytään tuotiin tuoretta leipää. Juuri sopiva annos, ei tullut ähkyä. Hintaa tosin näille ja parille pienelle punaviinilasilliselle tuli n. 13e.. Halvemmallakin pääsisi, jos tapasta mielii, mutta kuten mainittua, paikka on sen verran tunnelmallinen, että voihan sitä silloin tällöin hienostellakin :)


Süss war gestern (Wühlischstr. 43) puolestaan on metka istuskelubaari. Tykkään sisustuksesta ja fiiliksestä täälläkin. Parasta on, kun pääsee pelaamaan nintendolla Super Mariota (näkyy alla olevassa kuvassa taustalla).




maanantai 11. lokakuuta 2010

Ein schöner Herbsttag

2 kommenttia
Heti aluksi todettakoon, että en ole täysin varma kirjoitinko otsikon oikein. Torstaina on saksan koe ja siihen pitäisi opetella noita adjektiivin päätteitä. Täytyy sanoa, että ekan vuoden aikana, mitä täällä Saksassa olen asunut, niin en ole kovin suurta ajatusta noille päätteille uhrannut. Olen yrittänyt keskittyä siihen, että pystyn edes tuottamaan kokonaisia virkkeitä suunnilleen oikeilla sanoilla. Sanajärjestykset ja suvut on varmasti menneet sekaisin ja tosiaan adjektiivin päätteet ei ole olleet siinä sekamelskassa ensimmäisenä mielessä. Mutta nyt niitä pitäisi opetella ja ulkoa osata ja siksipä nyt tähän väliin tällainen saksalainen otsikko. Eilen oli siis oikein kaunis syyspäivä (ein schöner Herbsttag) täällä Berliinissä.


Brunssia nautittiin Bohemissa (Erkelenzdamm 47). Alise oli käynyt siellä brunssilla viime viikolla ja hänen vinkistään sitten halusin itsekin käydä paikan testaamassa. Mikäs siinä. Ei Bohemista lempipaikkaa tullut, mutta kohtuu hintainen (6,50e) brunssi, maistuva ja monipuolinenkin. Itse tehdyt vohvelit kruunasivat mässäilyn.


Mahat täynnä oli mukava käyskennellä Landwehrkanalia pitkin auringon paisteessa. Ranta oli täynnä kirjoja tai päivän lehteä lukevia ihmisiä. Voi, kun syyspäivät olisivat aina tällaisia!

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Stroke

2 kommenttia
Berliinissä katutaidetta näkee muutenkin, mutta tänä viikonloppuna urban/street art -taidetta pääsi tarkastelemaan ihan todenteolla Stroke.03 -tapahtumassa. Tykkäsin! Toinen toistaan hienompia juttuja esillä. Jos rahatilanne olisi toinen, niin olisin saletisti lähtenyt tuolta muutaman teoksen kanssa kotiin.






Tietysti tuollaisessa tapahtumassa kun katselee noita teoksia, niin siitä puuttuu sellainen tietynlainen fiilis tai yllätyksellisyys, minkä kokee, kun itse bongailee hienoja maalauksia tms. kaupungilla seikkaillessaan. Mutta hienoa tapahtuma, toivottavasti ottavat ensi vuonna uudestaan.








tiistai 5. lokakuuta 2010

Pfaueninsel

0 kommenttia
Pyysin sakalaista kielitandempariani viemään minut jonnekin kivaan paikkaan Länsi-Berliinissä. Minusta nimittäin tuntuu, että vapaa-aikaa tulee vietettyä lähinnä idässä päin. Aika tutustua myös läntiseen alueeseen! T veikin minut menneenä lauantaina Wannseehen, Pfaueninselille.

Pfaueninsel, eli Riikinkukkosaari, oli Preussin kuninkaallisten kesänviettopaikka ja nykyään se on yksi maailmanperintökohteista alueen muiden linnojen ohella. Saarelta löytyy mm. pieni linna, meijeri ja metsästymaja. Saarelle pääsee kesäkautena, tänä vuonna lokakuun loppuun asti. Wannseen asemalta voi ottaa bussin rantaan, josta sitten kuljetaan lautalla itse saarelle. Lippu maksoi 5 euroa, ja se siis sisälsi lauttamatkat (hurjat 100 metriä ehkä :D) ja pääsyn saarelle. T kertoi, että kauniina kesäpäivinä Pfaueninsel on aivan täynnä ihmisiä. Näin lokakuun alussa tungosta ei ollut, mutta nurmi oli edelleen vihreä ja kukat kukkivat.

Ainakin tänä kesänä saarella oli teemana "Luise. Die Inselwelt der Königin" eli jotakuinkin "kuningattaren saarimaailma". Meijerissä olleen pienen näyttelyn myötä opin, että saari oli ollut kuningatar Luisen lempipaikka. Siellä hän perheensä kanssa pystyi kokemaan tavallista arkea lehmän lypsyineen kaikkineen.

Tykkäsin saaren rauhallisuudesta, luonnosta ja historian havinasta. Varsinkin saarella ympäriinsä käpsehtivät riikinkukot ihastutti. Luonnollisesti unohdin kameran kotiin, joten tässä sitten pari huonolaatuista kännykällä otettua kuvaa, sorry:




sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Tag der Deutschen Einheit

4 kommenttia
Tänään yhdistynyt Saksa juhlii 20-vuotissyntymäpäiviään. Onnea Bundesrepublik Deutschland!



Kävin pikaisesti kurkistamassa juhlia Brandenburgin portilla. Markkinameininkiä olut- ja makkarakojuineen, ilmapalloineen ja maailmanpyörineen. Taustalla Kylie Minogue lauloi " We were meant to be as one" :)