Pages

perjantai 28. tammikuuta 2011

Pesulassa illastamassa

0 kommenttia
Lavanderia Vecchiasta (Flughafenstr. 46) on paikallisissa lehdissä ollut nyt ihan jonkun verran juttua, ja koska konsepti sen verran kivalle kuulosti, niin varattiinpa pöytä itsellemmekin erääksi lauantai-illaksi. Varaus meni itseasiassa kolmen viikon päähän, sen verran suosittu ravintola tällä hetkellä on (ainakin viikonloppuaikaan).


Italialainen Lavanderia Vecchia toimii entisen pesulan tiloissa. Iltaisin tarjolla on menu, joka sisältää alkuun 10 antipastiannosta, jonka jälkeen luonnollisesti primi ja secondi piatit ja loppuun vielä jälkiruoka. Hintaa sisältyy myös mineraalivesi, ruokajuomaksi valinnan mukaan viiniä, olutta tai limpparia ja jälkkärin yhteydessä kahvi ja oma valintainen digestiivi. Hintaa tulee setille 39 euroa, mikä ei mielestäni ole mitenkään paha, kun ottaa huomioon, että juomatkin sisältyvät hintaan.


Ruoka oli hyvää ja sitä oli todellakin riittävästi. Mulle kävi sellainen moka, että en muistanut varausta tehdessä mainita, etten syö punaista lihaa. Antipasteista kaksi tai kolme annosta oli sellaisia, jotka sisälsi vasikkaa tai sianlihaa, mutta ihan hyvin sai vatsan täyteen muista alkupaloista. Pääruokana oli kaurista ja minulle tehtiin tosi ystävällisesti sen sijaan kasvislautanen. Mitään päätähuimaavia makuelämyksiä ei ehkä koettu, mutta oli kiva syödä kerrankin pitkän kaavan mukaan ja ravintolan idea oli kyllä mukavaa vaihtelua. Sisustus oli mielestäni osunut nappiin. Entisessä pesulassa kun oltiin, niin huoneessa riippui pyyhkeitä ja liinoja "kuivumassa" ja taustalla pesukone pyöritti ravintolan likapyykkiä :) Metkaa. Muutenkin oli hienosti osattu yhdistää mummolatunnelma (liinavaatteet) ja modernimpi säröinen betonin ja teräksen hallinnoima tila. Ihan suositeltavissa tämäkin paikka!

tiistai 25. tammikuuta 2011

Sushi-sunnuntai

5 kommenttia
Meille on tässä viime kuukausien aikana kehittynyt aika perinteiseksi ohjelmanumeroksi sunnuntaisi käydä sushilla tai tilata sitä kotiin mukaan. Yksi hyväksi havaittu sushi-ravintola löytyy osoitteesta Zossener str. 18. Cuben erikoisuutena on "italialainen sushi" eli perinteisempien raaka-aineiden sijaan sushirullasta löytyy esim. rucolaa, mozzarellaa ja tomaattia. Todella maistuva yhdistelmä ja asiallinen hinta-laatu-suhde muutenkin. Kannatetaan!

maanantai 24. tammikuuta 2011

Komediaklubilla

0 kommenttia
Yhtenä lauantaina käytiin suomalaispainotteisella poppoolla englanninkielisellä Kookaburra Comedy Clubilla (Schönhauser Allee 184). Ohjelmassa oli tuolloin "Comedy Sportz" eli kaksi tiimiä kisaili improvisaatio-tyyliin parin tunnin ajan hauskemmuudesta. Yleisö oli mukana heittelemällä mm. ammatteja, paikkoja ja adjektiiveja joukkueille, jotka sitten loivat mahdollisimman hauskan tilanteen annetun tehtävän ja yleisöstä huudettujen sanojen pohjalta. Joka tehtävän jälkeen yleisö äänesti pöytään jaettujen lappujen avulla kumpi joukkue hauskutti enemmän.


Suomessa olen ollut katsomassa Stand Up -komiikkaa ja improvisaatio siihen verrattuna ei ollut niin hulvatonta. Mutta varmasti vaikea laji ja hyvin tuolla kuitenkin viihtyi. Välillä tuli oikein hauskoja sutkauksia ja välillä taas meni jotkin vitsit täysin ohi, kun käyttivät sellaisia englanninkielen sanoja, joita ei vaan tuntenut entuudestaan. Sisäänpääsy oli 8 euroa, mikä oli mielestäni ihan kohtuullinen.



Ennen Kookaburraa käytiin istahtamassa Scotch and Sofassa (Kollwitzstraße 18). Kiva paikka, hieman erilainen sisustus ja mukava tunnelma, mutta ainakin viikonloppuiltaisin kovin täynnä. Musiikkivalinnat kyseisessä baarissa ovat laidasta laitaan: rokista minimalteknoon ja jonnekin reggaen suuntaan.

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Mitäs tässä, Ritari Ässä

0 kommenttia
Nyt näyttäisi siltä, että uusi asunto on löydetty ja muutto häämöttää lähitulevaisuudessa \o/ Teen tuosta asunnonetsintäprosessista oman postauksensa, kunhan kaikki on saatu hoidettua muuton osalta ja köllöttelen uudessa kodissa.



Verojututkin on selkeytyneet siltä osin, että näyttää hyvin todennäköiseltä, että itse se veroilmoitus on laskettava ja tehtävä. Mielelläni palkkaisin veroneuvojan asian hoitamaan, mutta näillä vuosituloilla n. 500 euron (plus ALV..) lasku siitä työstä on liian iso. Verovirastossa eli Finanzamtissa sain kyllä tosi ystävällistä palvelua, kun kävin siellä vähän kyselemässä , että mitäs kaavakkeita siihen veroilmoitukseen tarvitaankaan. Mutta toisaalta, kai ne on ystävällisiä, kun haluavat minun pienoiset veroeuroni kassaansa. Pitääpä kertoilla sitten tästäkin aiheesta enemmän, jos vain koskaan urakasta selviän.



Uuden vuoden lupauksena päätin, että ulkona syömiselle täytyy tehdä jotkin rajat. Varsinkin kun uudessa asunnossa on ihan oikea keittiö, niin sitä pitää alkaa hyödyntää. No, vielä ei ihan ole tavoitteet täytyyneet.. Päätin viime viikolla, että käyn vain kahdesti viikon aikan ulkona herkuttelemassa, mutta määrä kas kummaa tuplaantui. Eli ravintolapostauksia seuraa muutama..

torstai 13. tammikuuta 2011

Huhhahnhei

0 kommenttia
Joulu- ja nyt tää käynnissä oleva tammikuu on tämän blogin osalta varsin hiljaisia. Joulu vietettiin rauhallisissa merkeissä Suomessa ja kun takaisin päästiin, ollaan ravattu katselemassa uutta asuntoa sen minkä töiltä on ehtinyt. Takaraivossa jyskyttää ahdistava tieto siitä, että menneen vuoden veroilmoitus (Auf Deutsch!) olisi tehtävä.

Eli älkää ihmetelkö, jos postaukset ovat hieman harvassa tällä hetkellä. Täytyy hoitaa ensin noita asioita pois alta :) Villi veikkaus, että ainakin tuo verojen kanssa kikkailu ottaa aikansa (Hilfe!!) :S

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Aurinkoa päivään

0 kommenttia
Fiksuina tyyppeinä unohdettiin käydä ennen uuden vuoden viikonloppua kaupassa. Harmi, kun joutui sitten käymään joka päivä ulkona syömässä ;)


Lauantaina tehtiin pitkä kävelylenkki uuden vuoden kunniaksi ja palkittiin itsemme hampurilaisaterialla. Eikä ihan mikä tahansa purilainen ollut kyseessä, vaan vegetaarinen sellainen. Eräs lukija aikoinaan vinkkasi mulle Yellow Sunshine -ravintolasta (Wienerstr.19), jossa tarjoillaan vegetaristiseen ja vegaaniseen ruokavalioon sopivia annoksia - etupäässä siis hampurilaisia, mutta listalta löytyy myös keittoja ja salaatteja.


En voi kuin suositella! Kasvispihvit on saatu näyttämään lihalta, mutta maku on tällaisen punaisen lihan välttäjän makuun paljon parempi ja terveellisempi. Testasimme Grilleta- ja Chicken Hawaii -hampparit ja molemmat oli todella maistuvia. Ja siis vaikka sana chicken annoksen nimessä mainitaan, niin 100% kasvista oli. Lurps!

lauantai 1. tammikuuta 2011

Guten Rutsch!

1 kommenttia

Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille!



Viime yönä kaupunki oli kuin sotatanner, mutta hauskaa oli :)


.