Pages

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Pieniä kivoja juttuja

0 kommenttia
Flunssassa ollaan taas vaihteeksi, joten ehdinpä tässä toipilaana yhden blogimerkinnänkin kirjoittamaan. Uusi työ on pitänyt kiireisenä ja lisäksi olen nauttinut Berliinin hienoista syyskeleistä. Kuluneiden viikkojen aikana olen kohdannut monta kivaa, elämää piristävää pientä juttua. Esittelenpä niistä muutamia:



Syntymäpäivälahjaksi saatu kukkakimppu. En enää muista, minkä verran tällaisista joutuu Suomessa pulittamaan, mutta täällä kimput maksavat muutaman euron verran. Ei siis pahasti kirvele ostaa lahjaksi tai ihan vaan viemisiksi :)



Ihastuttavasta Wintedfeld-Schokoladen -suklaakaupasta (Goltzstrasse 23) ostettua, erikoista greippisuklaata. Ei sytyttänyt, mutta liike itsessään oli viehättävä, ja koska suklaalaatuja on myynnissä satoja, niin varmasti sieltä suosikkejakin löytyisi. Kaveri osti sieni-kastanjasuklaata (!), mikä itseasiassa oli yllättävän hyvää.




Itselle ostettu syntymälahja, söpö robotti-teepallo. Ostettu jostain Goltzstrassen lahjatavarakaupasta, jonka nimeä en millään nyt muista. Goltzstrassella ja siitä jatkuvalla Akazienstrassella on useita pieniä liikkeitä, viinikauppoja, kahviloita ja muutamia ravintoloitakin. Mukava alue.



Kaverin kanssa kävimme katsomassa Blaze-tanssishowta Admiralspalastissa. Mukava käydä välillä kulttuuririennoissakin.



Ruotsalaisia ja suomalaisia irtokaramelleja, kuten erilaisia salmiakkeja, geishoja ja dumleja Herr Nilsson -karkkikaupasta (Wühlischstr. 58). Tyyristä on, mutta ah, niin makoisaa!



Aivan ihanaa marja-valkosuklaa -kakkua ja iso kuppi vihreää teetä (+ tilattiin lisäksi erittäin maukas rucola-sandwitch) Kaffeeladenissa, Simon-Dach-Str. 41a. Täydellinen aloitus vapaaseen lauantaipäivään hyvässä seurassa.

Ja tosiaan nämä lämpimät, aurinkoiset syyskelit on pitäneet mielen varsin virkeänä tähän flunssaan asti..

Nyt on kärvistelty jo neljä päivää, ja tuntuu ettei loppua näy :( Viikonloppu olisi ollut vapaa ja paljon oli suunnitemia jo tehtynä. Harmittaa todella paljon, että nyt joutui parantelemaan neljän seinän sisällä. Pizza.de -palvelua tuli käytettyä torstai-iltana, kun olo oli pahimmillaan. Saatiin kotiovelle intialaista ja Ben&Jerry's jäätelöä.

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Spreeparaati

0 kommenttia
Yksi asia mikä Berliinissä minua viehättää on se, että täällä ihmiset ottavat asioihin kantaa ja näyttävät julkisesti mielipiteensä sen sijaan, että marmattaisivat ainoastaan nimimerkkien suojissa jossain nettifoorumeilla.

Heinäkuussa oltiin tässä kotikulmilla käppäilemässä, kun vastaan tuli mielenilmauskulkue teemalla "Speeufer für alle". Täällä on kaupungilla/sijoittajilla suuret suunnitelmat Spree-joen rannan tonteista ja siinä samalla on uhkana vaihtoehtoisten paikkojen lakkautaminen, kuten jo nyt on käynyt.

Ihmiset marssivat ja tanssivat hyvän musiikin tahtiin ilmaisten samalla julkisesti, mitä mieltä herrojen suunnitelmista ovat.





Ensi kuussahan täällä Berliinissä pidetään (kahdet?) vaalit. Minä EU:n kansalaisena saan äänestää yhdessä vaalissa, jossa taidetaan valita oman asuinalueen edustusto. Pitää kohta alkaa ottaa asioista ja systeemistä selvää ja valita mieluinen ehdokas/puolue. Minusta on tosi hienoa ja jännää päästä äänestämään Saksassa, enkä halua jättää tätä mahdollisuutta käyttämättä.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

The only good system is a soundsystem

1 kommenttia
Eilen lauantaina oli taas vuosittaisen Fuckparaden aika. Tuolla on kyllä aina ihan parhaat musat. Illan viimeinen tunti hypittiin The Panacean tahtiin. Mahtavuutta!










lauantai 20. elokuuta 2011

Kööpenhamina

0 kommenttia
Tulipahan pyörähdettyä jälleen Kööpenhaminassa. Keli oli kuten aina melko harmaa ja sateinen, mutta mukavaa toki oli. Tässä muutamia kuvia matkalta:

















sunnuntai 7. elokuuta 2011

Alleeta pitkin

0 kommenttia
Asumme muutaman korttelin päässä DDR:n entisestä paraatikadusta, Karl-Marx-Alleesta. Aiemmin en juurikaan piitannut kyseisestä kadusta. Se oli liian massiivinen ja tyly. Mitä enemmän Alleella on nyt kuitenkin liikkunut, sitä enemmän olen alkanut pitämään sen mahtipohtisuudesta ja toisaalta alueen sosialista klassismia edustavissa rakennuksissa on jotain surullista.



Eräänä iltana kiinnitin huomiota kadun varrella oleviin infotauluihin, joihin on tallennettu Karl-Marx-Alleen (entinen Stalinallee) historiaa. Infot ovat sekä saksaksi että englanniksi. Lisää historiaa on esillä Cafe Sibyllessä (Karl-Marx-Allee 72), jossa voi piipahtaa myös kahvilla.



Jos Berliini on jo tutumpi kaupunki ja uutta tekemistä etsii, nii mielestäni Karl-Marx-Alleen kulkeminen päästä päähän ja sen historiaan tutustuminen on varsin mielenkiintoinen vaihtoehto. Tällaista arkkitehtuuria ei ihan joka paikassa tule vastaan.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kein spaß mehr

0 kommenttia
Jopas on taas kelit Berliinissä: kylmää, harmaata, sateista.. Suomessa kuulema helle hellii. Perjantai-iltana lähdettiin ulos syömään. Laitoin ohuemman talvitakkini päälle, eikä edes tullut kuuma! Viikolla toisaalta kelit voivat olla mitä vain, kun kuitenkin on pakotettu istumaan toimiston seinien sisällä, mutta viikonloppuisin olisi kiva vielä nauttia kesäisistä keleistä. Yhyyyy! Aurinko kaipaan sinua!

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Risteillen ja pyörräillen

0 kommenttia
Jonkun verran on nyt tullut tutustuttua Groupon-palveluun ja sieltä on jo pari diiliä napattukin. Toinen niistä oli liput kahdelle hengelle Berliini-risteilylle Exklusiv-Yachtcharterin laivalla puoleenhintaan eli 6e/hlö. Nyt lomalla oli sitten aikaa risteillä ja tiistaina hypättiinkin iltapäivästä paatin kyytiin. Kyllähän tuolla Spreellä pari tuntia risteili, mutta ei silti mikään älytön wau-kokemus. Oli kiva nähdä Berliinin keskustaa vähän eri näkövinkkelistä, mutta muuta risteily ei oikeastaan tarjonnut. Ompahan nyt kuitenkin koettu tuollainenkin juttu ja tietää mistä on kyse. Varsin suosittuja nuo risteilyt kuitenkin tuntuvat olevan.






Risteilyn jälkeen pyöräiltiin Spandauhun, sillä halusimme tutustua keskiaikasieen linnoitukseen, Zitadelle Spandauhun. Tuli pysähdeltyä matkalla sen verran, että kun perille päästiin, oli linnoitus jo sulkeutunut. Päästiin kuitenkin vähän käppäilemään tiluksilla ja saatiin jonkinlainen kuva paikasta. Historiastahan voi lukea sitten netistä ;)

torstai 14. heinäkuuta 2011

Retki Marzahniin

0 kommenttia
Lauantaina ilma oli lämmin ja aurinkoinen, joten päätimme pyöräillä Marzahnin kaupunginosaan, jonne asti ei ennen olla päädyttykään. Marzahnissa on elementtitalojen lisäksi myös Erholungspark Marzahn, ja siellä Gärten der Welt ("Maailman puutarhat").

Kesäaikaan sisäänpääsymaksu on aikuiselta 3e, mikä mielestäni on kohtuullinen - puiston ylläpito maksaa varmasti maltaita. Gärten der Welt koostuu mm. japanilaisesta, kiinalaisesta, korealaisesta ja italialaisesta puutarhasta. Alueella on paljon myös makoilu- ja leikkitilaa. Harmitti, kun emme tajunneet ottaa piknik-varusteita mukaan puistoon vaan kateellisena katsoimme muiden herkuttelua vehreällä nurmikentällä.













sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Oranienburgissa

0 kommenttia
Edellisessä postauksessa mainittu Sachsenhausenin keskitysleiri sijaitsee Brandenburgin alueella, Oranienburgissa. Keskitysleirivierailun jälkeen käytimme tilaisuutta hyväksi ja jäimme vielä muutamaksi tunniksi kaupunkiin. Opas oli aivan ihmeissään, kun tiedustelimme josko hän tietäisi jonkun hyvän ravintolan aseman lähettyvillä: "Mitä?! Oletteko tosissanne? Haluatte jäädä viettämään aikaa Oranienburgiin?" Itse olen ainakin kiinnostunut tutustumaan paikkoihin myös Berliinin ulkopuolella, joten en ihan ymmärtänyt hänen reaktiotaan :D

Löysimme sitten oma-alotteisesti hyvän kreikkalaisen ravintolan Kretan, jossa söimme päivällisen. Sen jälkeen kävimme vielä katsastamassa ulkoa yhden preussilaisen linnan, Schloss Oranienburgin, kaupungin keskustassa ja joimme kahvit linnan ravintolassa joen rannalla. Minusta ihan mukavaa kotiseuturetkeilyä :)




lauantai 9. heinäkuuta 2011

Retki keskitysleirille

0 kommenttia
Palasimme Berliiniin keskiviikkona. Suunnitelmissa on viettää vielä puolitoista viikkoa turistina kotikaupungissa. Noin kahden vuoden aikana, mitä täällä on jo tullut asuttua, emme ole ehtineet monellekaan ekskursiolle tai tutustumaan paikkoihin kauempana keskustasta.

Torstaina otimme osaa opastetulle kierrokselle Sachsenhausenin keskitysleirille. Hauska tai mieltäylentävä retki ei ollut, mutta vaikuttava, pysäyttävä ja unohtumaton. Keskitysleiristä tehtiin 90-luvulla muistomerkki ja museoalue, jonne on ilmainen sisäänpääsy. Sachsenhauseniin voi siis tutustua omin neuvoinkin, mutta opastustuksen kautta pystyi hahmottamaan mielestäni tapahtunutta paremmin. Tietoa ja erilaisia henkilökohtaloita alueella olisi ollut valtavasti esillä. Ajatuksissa on palata Sachesenhauseniin vielä joskus ja tututua yksityiskohtiin tarkemmin.

Sandemans New Europen kautta hommattu Sachsenhausen Memorial Tour maksoi 14 euroa (+ABC-alueen junaliput) ja kesti matkoineen kuutisen tuntia, josta keskitysleirillä vietimme noin neljä tuntia. Alueella ei ole juoma- tai ruokailumahdollisuuksia, joten omat juomapullot ja eväspatukat kannattanee varata laukkuun.

Suosittelen käyntiä Sachsenhausenissa ihan kaikille. Ehkä lyhyellä viikonloppureissulla kokopäivän retki keskitysleirille voi olla turhan "rankka", mutta pidemmällä lomalla, tai jos Berliini on useampien reissujen myötä jo tutumpi, retki ehdottomasti kannattaa. Alla on muutama yleiskuva alueelta. Ikävämmistä asioista en halunnut tähän blogiin laittaa kuvia.







tiistai 5. heinäkuuta 2011

Sommerurlaub

0 kommenttia
Terveiset kesälomalta ja Suomesta :) Täällä sitä passaa löhöillä, herkutella ja saunoa. Huomenna loma jatkuu Berliinin maaperällä.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

CSD-Paraati

0 kommenttia
Eilen Berllinissä oli suuren urheilujuhlan tuntua :) Täällä järjestettiin perinteinen Christopher Street Day -paraati teemalla "sport", ja haluttiin toki olla mukana menossa. Kivaa oli, mutta seitsemän tunnin vaellus ja tanssiminen otti kyllä kunnon päälle ja nukkumaan tulikin mentyä ajoissa. Jäi siis muu juhannuksen juhliminen vähemmälle tänä vuonna, tosin kelitkään eivät olleet suosiolliset puistossa grillailuun tai muuhun perinteikkääseen menoon.