Pages

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Planet of apes

2 kommenttia
Kesäkuussa tuli vihdoin ja viimein tilaisuus käydä Berliinin eläintarhassa (lännen Zoolla), kun eläinrakas serkkuni tuli kylään. Eläintarhoista sinänsä voi olla montaa mieltä. Esimerkiksi itse en ymmärrä lintujen häkkiin telkeämistä, eikä nuo häkkiolosuhteet kyllä millekään eläimelle luontaiset ole. Mutta olihan ne nyt vaikuttavan näköisiä itse kukin. Eniten pidin apinoista :)




keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Puistoilua

3 kommenttia
Kuluva kesä on kyllä ollut todella kurja kelien puolesta. Keväällä suunniteltiin poikakaverin kanssa, että tämä kesä tulee jäämään historiaan nimellä "Puistokesä 2012". Toisin kävi. Jos ei sada, niin on kylmää tai muuten vaan aurinko ei paista. Muutamaan otteeseen on onneksi ollut mahdollisuus jonkinmoiseen puistoiluun ja hengailuun yksin tai kaveriporukalla.

Mun yksi suosikki tällä hetkellä on Tempelhofer Park (eli sen suunnattoman iso viheralue entisen lentokentän yhteydessä). Oon kyllästyny esimerkiksi Volkspark Friedrichshainin väenpaljouteen ja hälinään. Templehofillakin on hyvillä keleillä paljon ihmisiä, mutta alue on niin valtava, että jengi jakautuu sinne paljon paremmin ja on mahdollista löytää varsin rauhallisiakin soppia, jos sellaista kaipaa.





Toinen puisto, jonne haluaisin pian uudelleen lukemaan on tässä meidän hoodeilla oleva Stadtpark. Pieni, rauhallinen puisto, jossa voi nimenomaan yksin lueskella kirjaa tai lehtiä, ja rauhottua.



Mauerparkissa ei tule enää käytyä kuin silloin, jos joku kaveri on käymässä ja haluan esitellä Berliinin sunnuntaista kirpparikulttuuria. Mauerpark on sunnuntaisin niin täynnä, että siellä ei vaan viihdy :/ Ulkoilmakaraoke ja muut esitykset amfiteatterilla ovat ihan jees, mutta kirpparipöytiä en pysty enää lähtä kiertelemään ilman että hermot menee, tuskastun ja ahistun.




keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Muutto 3.0

4 kommenttia




Puranpas tässä nyt sitten tämän kertaisen asunnonetsinnän ja muuton kokemuksia.

Edellisessä asunnossamme asuimme siis alivuokralaisina. Päävuokralainen halusi kuitenkin luopua asunnosta, ja olisimme mielellämme ottaneet vuokrasopimuksen omiin nimiimme. Ongelmaksi muodostui kuitenkin vuokranhinta, jota omistajataho päätti korottaa useammalla sadalla eurolla kuussa. Laillisesti tähän on ilmeisesti mahdollista siinä vaiheessa, kun päävuokralainen vaihtuu. Mielestäni tämä kokemus kertoo erinomaisesti siitä vuokrahintojen järkyttävästä noususta, mitä täällä Berliinissä nyt näkee. Suosituimmilla alueilla maksetaan helposti saman verran vuokraa kuin Suomen isoissa kaupungeissa (Helsinkiä lukuunottamatta) ja samaan aikaan palkkatulot eivät ainakaan palvelualalla ole lähelläkään Suomen tasoa.

Uusi koti oli siis löydettävä. Aloitimme asunnon etsinnän hyvissä ajoin, mutta vaikka kokemusta asiasta oli jo kahden edellisen asunnon osalta, oli tällä kertaa todella vaikeea löytää ja nimenomaan saada hyvä asunto. Keskityimme etsimään asuntoa Friedrichshainin alueelta, koska olimme kotiutuneet sinne niin hyvin. Huomasi, että ko. kaupungiosa on suosiossa, sillä asuntonäytöissä oli aina meidän lisäksi se 20-30 muuta ihmistä. Vuokrataso oli selkesästi noussut 1,5 vuoden takaiseen nähden sanotaan 100e/kk eli sellaisesta normaalikokoisesta, hyvä kuntoisesta kaksiosta saisi lämpimänä pulittaa 700e hujakoilla plus päälle sähköt ja netit.

Monta kivaa asuntoa nähtiin ja niihin innolla haettiin, mutta jos jotain kuului takaisin, niin sitä, että joku muu oli valittu vuokralaiseksi meidän sijaan. Oli kyllä välillä todella stressaavaa ja aikaa vievää puuhaa. Viimein parin kuukauden etsinnän tulokena tuli soitto, että meidät valittiin vuokralaisiksi tänne Lichtenbergissä sijaitsevaan asuntoon. Lichtenberg voi kuulostaa vähän hurjaalta; monella mielessä on vain Blattenbaut ja jättimäinen Ikea :) Me onneksi päästiin asumaan aivan kaupunginosien rajalle, eli Friedrichshain on kävelymatkan päässä. Palvelut on lähellä ja kulkuyhteydet tosi hyvät. Asuntokin on todella mukava ja nyt noin kolmen vuoden Berliinissä oleskelun jälkeen meillä on pysyvä vuokrasopimus, mahtavaa.

Muuttoa varten otettiin sitten ihan muuttofirma, vaikka kovin paljoa muutettavaa ei ollutkaan. Jonkun verran ollaan onneksi saatu kalusteita ja astioita kavereilta, mutta suurin osa joudutaan (tai päästään) hankkimaan sitten uutena. On todella jännää päästä oikeasti sisustamaan ensimmäistä kertaa elämässään, kun pitää luoda koti astioita ja liinavaatteita myöten.

Internetin asentamisessahan täällä aina kestää järkyttävän kauan. Me odoteltiin asentajaa 3 viikkoa ja sen päälle vielä muutama päivä, kun asennus ei ensimmäisellä kerralla onnistunut. Kaikki on huushollissa ihan sekaisin, kun puolet tarvittavista huonekaluista on vielä hankkimatta. Mutta kyllä se tästä pikku hiljaa helpottaa. Tärkeintähän on, että ollaan tyytyväisiä niin asuntoon kuin tähän alueeseenkin ja muovataan kämppää sitten kotikuntoon ajan kanssa.

Kuvat mitä tähän postaukseen liitin ovat jotakuinkin kävelymatkan päässä meiltä, mutta onneksi tässä lähinaapurustossa on vähän pirteämpää :) Vielä 22 vuotta sittenhän Stasi piti päämajaansa näillä hoodeilla. Todella uskomaton ajatus...


tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lichtenberg!

1 kommenttia
Blogin puolella on ollut hiljaiseloa, mikä tarkoittaa sitä että elämässä sitä ei ole ollut. Työn saralla on ollut omat säätönsä, mutta kaikista eniten aikaa on vienyt uuden asunnon etsintä ja sitten itse se muutto. Muutettiin itsellemme aivan uuteen kaupunginosaan, Lichtenbergiin. Onneksi ollaan ihan raja-alueella, eli Friedrichshain on edelleen ihan kiven heiton päässä. Lisää mietteitä tuosta asunnon etsinnästä ja muutosta piakkoin.

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Brunssilla (vaihteeksi)

0 kommenttia
Usein viikonloput menevät työn merkeissä ja brunsseista ei ole tullut niin paljon tämän vuoden puolella nautittua. Pari kertaa kuitenkin on ehtinyt testaamaan tästä lähistöltä itselle muutamaa uutta paikkaa.

Ranskalainen Ohlalaa (Mainzer Str. 18)on vegaanikahvila, joka tarjoaa lauantaisin myös vegaanin brunssin. Kattauksia on kolme ja varaus tulee tehdä sähköpostilla. Itsellä oli odotukset korkealla paikan ja tarjoilujen suhteen, mutta jouduin pettymään. Paikka sinänsä oli söpö, mutta en tajua miten vegaaniruoasta on saatu tehtyä niin tylsää ja mautonta. Brunssin hinta oli 9,90 mikä olisi ollut erittäin ok, jos tarjoiluista edes puolet olisi olleet herkkullisia. Köyhät ritarit ja couscous salaatti olivat hyviä, mutta siihenpä se ainakin tällä kertaa jäi. Ehkä vielä annan toisen mahdollisuuden ja käyn testaamassa paikan kakkuvalikoimaa.



Erittäin hyvä hinta-laatu-suhde brunssille löytyy sen sijaan samalta alueelta ravintola Elfidasta (Gabriel-Max-Str. 15). Sunnuntaibrunssi kustantaa 7,90 ja mukana on normaalien leipien, jogurttien ja salaattien lisäksi välimerellistä ja lähi-itämaista sävyä mm. erilaisten tahnojen muodossa. Todella maistuvaa oli, kesemmällä nautiskelemaan antimista sitten terassille :)




 


keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Dirrrrty South

0 kommenttia
Kotinurkille avattiin vuoden alkupuoliskolla pieni TexMex-ravintola, jota viime viikolla ehdimme viimein testaamaan - ilman kameraa totta kai. Dirty Southista on ehditty kirjoittamaan useammassakin blogissa, joten on varmasti helpompi, että kiinnostuneet kurkkaavat tarkemmat arvostelut ja kuvat esimerkiksi näiltä sivuilta:

http://burnberlinburn.com/post/19286817213/dirty-south-in-the-former-ddr
http://finninberlin.blogspot.de/2012/03/friedrichshain-tex-mex.html

Dirty Southin tunnelma ja sisustus olivat mielestäni erittäin jees. Ruoka (vege-burrito) oli hyvää, mutta kotona olen tehnyt parempia. Ruokajuomaksi tilattu Moscow Mule oli hyvä, mutta ilmeisesti väärin rakennettu, kun ei maistunut siltä, miltä sen pitäisi maistua. Tulevaisuudessa voin antaa paikalle ehkä toisen mahdollisuuden ystävällisen tarjoilijan ja paikan fiiliksen vuoksi.


PS. Täällä ruoho jo vihertää ja kevätkauden ensimmäiset Hugot on maistettu Red Roosterissa, Grünberger Str. 23. Tästä se kesä alkaa :)

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kevät!

0 kommenttia
Berliinissä on jo kevät :) Kevätmusiikkia tässä:

perjantai 24. helmikuuta 2012

Äänestyskahvittelut

2 kommenttia
Käytiin toki antamassa äänemme Suomen presidentinvaalissa. Toinen äänestyskeikka päätyi Ku'Dammin ympäristöön, jossa kahvittelimme Berliner Kaffeeröstereissa. Useampaan otteeseen jo tuolla pyörehdetty, ja kakut sekä juomat maistuvat aina.

torstai 23. helmikuuta 2012

Prahan tammikuu

0 kommenttia
Tammikuun alussa käytiin minilomalla Prahassa. Oli mukava reissu. Bussilla pääse Berliinistä Prahaan samassa ajassa (4h) kuin junallakin, mutta liput ovat paljon halvemmat.




perjantai 10. helmikuuta 2012

Sunnuntaikävelyllä

3 kommenttia
Yksi parhaista asioista vapaapäivänä on ottaa ja lähteä kunnon kävelylenkille. Matkanvarrella on yleensä aina jotain uutta, hauskaa, pysähtymisen tai kuvaamisen arvoista.


tiistai 24. tammikuuta 2012

Kasvista pöytään

0 kommenttia
Viime vuoden puolella Berliinin avattiin useita mielenkiintoisia kasvis- ja vegaaniravintoloita. Pääsimme Grouponin kautta ostetun kupongin avulla testaamaan yhtä tällaista uutta ravintolaa - Koppsia - alle puoleen hintaan. Kyseessä oli neljän ruokalajin illallinen, johon juomat piti maksaa vielä erikseen.


Koppsin (Linienstraße 94) sisustus oli miellyttävä ja tunnelma ihan mukava, mutta ruoka ei kokonaisuudeessan ollut napakymmpi. Alkuun maisteltiin tomaattikeittoa ja jonkinlaista punajuurihässäkkää. Molemmat näistä oli tosi maistuvia. Pääruoka (perunamuussia ja vegaani Cordon Bleu) oli sen sijaan todella tylsä ja vähän ikävän makuinen kokemus. Jälkkäriksi oli suklaamoussea, jolta odotin paljon, mutta joka ei sitten niin tajunnanräjäyttävää ollutkaan. Onneksi maksettiin illallisesta vai vajaa puolet normaalista hinnasta (joka olisi ollut muistaakseni 60e kahdelta hengeltä), muuten olisi harmittanut.




Sen sijaan voin suositella paikkaa, johon suunnattiin Koppsista.. Päädyttiin nimittäin sulattelemaan mahaa Hotelli Amanon hotellibaariin (Rosenthaler Strassen ja Auguststrassen kulmassa). Drinkkien hinnat ovat Berliinin hintatasoon nähden kalliit (n. 10e), mutta palvelua saa ja puitteet ovat hienot. Mukaavaa vaihtelua kaupungin perinteisiin homeluolakapakoihin ;] Se meinasi harmittaa kun olivat merkinneet vessat tunnuksilla XX ja XY. En muistanut miten päin ne kromosomit sukupuolilla meni ja odottelin sitten ulkopuolella kunnes toisesta vessasta ehätti mies tulla ulos, että pystyin päätteleemään kumpi ovi on minulle. Näppärää.

torstai 5. tammikuuta 2012

Häähumua

0 kommenttia
Lokakuussa pääsimme juhlistamaan saksalaisen ystäväpariskunnan häitä. Oli todella kaunis syyspäivä ja juhlat olivat kyllä ikimuistoiset. Saksassahan on olemassa ainoastaan siviilivihkiminen, mutta tämä vihkiminen järjestettiin kuitenkin tunnelmallisessa pienessä maalaiskirkossa Berliinin ulkopuolella. Itse juhla oli sitten erään berliiniläishotellin yläkerrassa, josta avautui hienot näkymät kaupungin ylle. Vihkimistä lukuun ottamatta häät olivat kovin samanlaiset suomalaisiin perinteisiin häihin verrattuna.




maanantai 2. tammikuuta 2012

Töttöröö

3 kommenttia
Eipä ole tullut kirjauduttua bloggeriin muutamaan kuukauteen. Ei ole ollut aikaa, eikä kyllä fiilistäkään. Syyskuun puolessa välissä aloitin uuden työni, joka on vuorotyötä. Sen jälkeen olen ollut niin väsynyt, ettei blogille ole tullut uhrattua ajatustakaan. Eipä sillä, että olisin tehnyt mitään blogissa mainitsemisen arvoista..

Joulun edellä tuli tehtyä täysin niitä samoja juttuja, mitä viimekin vuonna kyseiseen aikaan. Oli Lucia Weihnachtsmarkt Kulturbrauereissa, maalaisjoulutunnelmaa Dahlemissa. Toki myös perinteiset joulumarkkinat Suomi-keskuksella. Niin se vaan 2,5 voden jälkeen elämä urautuu ja käy niissä samoissa paikoissa, tapahtumissa, kahviloissa ja ravintoloissa, jotka on jossain vaiheessa hyväksi todettu. Ja perinteitä, niitä tulee myös.

Suomessa kävin viikkoa ennen joulua syömässä jouluherkkuja ja itse joulun olinkin sitten töissä. Vuosi vaihtui railakkaasi kavereiden kotibileissä ja nyt on taas arki ottanut vallan; illaksi töihin.

Muutamia juttuja on "varastossa", mitä haluan blogiin tulevien päivien aikana lisäillä, mutta tuntuu siltä, että kovin tiuhaan postauksia ei tule enää tehtyä.

Palaillaan! :)