Pages

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Sunny Sunday

0 kommenttia
Olipas aurinkoinen ja lämmin sunnuntaipäivä! :) Tänäänhän täällä Saksassa pidettiin parlamenttivaalit, mutta koska se ei omaan elämään vaikutta, niin päätimme pyhittää sunnuntain kirpputorikierrokselle.

Aamulla suuntasimme Mauerparkkiin (Bernauer strasse 63-64), joka on yksi Berliinin suurimmista kirpputoreista. Kymmenen aikaan Mauerparkissa oli vielä kohtuullisen rauhallista.. viimeksi oltiin paikalla iltapäivästä ja silloin ahtaat käytävät oli varsin kansoitettuja.

Aamiaista söimme Cafe Morgenrotissa (Kastanienallee 85). Tästä paikasta on kirjoitettu ja puhuttu sen verran paljon, että pakkohan se oli itsekin testata. Morgenrotissa tarjotaan siis muiden kahvilapalvelujen ohessa vegetaristi/vegaani-ruokavalioillekin sopivaa aamiaisbuffettia. Ruokailu maksetaan oman varallisuuden mukaan - köyhemmät maksaa 4e ja rikkaammat 8e, muut siltä väliltä (ja siis jokainen päättää maksusta ihan omantunnon mukaan, kassalla ei tarvitse esitellä palkkakuittejaan :P). Aamiainen (salaatteja, tuoreita sämpylöitä, levitteitä, juustoja, hedelmiä, jugurtteja lisukkeineen jne.) oli kyllä todella hyvä ja konsepti tuntuu toimivan, sillä kahvila oli täpösen täynnä. Pieni miinus tökeröhköstä asiakaspalvelusta ja lisäksi välillä tuli mieleen, että aamiaista olisi voinut nauttia ehkä rauhallisemmassakin ympäristössä. Mutta kokonaisuudessaan kuitenkin ihan positiivinen kokemus.


Morgenrotista kävelimme vielä Arkonaplatzin kirppikselle, joka on Mauerparkkiin verrattuna paljon pienempi. Ehkä sen vuoksi tykkäsinkin Arkonaplatzista enemmän - ei tarvinnut koko ajan väistellä ihmisiä ja joutua tallatuksi. Tein pari löytöäkin: kaulakorun ja vanhan avaimen, jonka ajattelin hyödyntää kaulakoruna :)



Puut alkaa täälläkin jo kellastumaan:



Mutta olisiko kesää sittenkin vielä hieman jäljellä?


Ja erään liikkeen ikkunassa oli hauskoja robotteja:



keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Ich möchte arbeiten!

0 kommenttia
Tänään kävin taas paikallisessa työkkärissä juttelemassa (tietty ihan vaan sen takia, kun se on niin mukava paikka). Virkailija sano suoraan, et mun kannattaa tällä hetkellä keskittyä kielikurssiin ja saksan opettelemiseen. Kunhan oon vähän kielen kanssa edistyny, niin katsotaan tilannetta sitten uudelleen. Tällä kielitaidolla on siis aika hankala työllistyä, ainakin omalle alalle tai omaa koulutusta vähänki vastaaviin tehtäviin. Vakuuttelin kyllä, että olen valmis vaikka tiskaamaan astioita ravintolan keittiössä, jos muuta työtä ei löydy, ja virkailija uskoikin sen helpottavan työn löytymistä hieman. Tämähän ei tietenkään estä minua itse etsimästä ja hakemasta töitä, mutta ilmeisesti työkkärissä ei pystytä tässä vaiheessa enempää auttamaan. Sen varaan en kyllä työllistymistäni laskenutkaan.


Sitten muutama kuva viime sunnuntailta (heitettiin 5 tunnin lenkki kaupungilla):

Tiergarten


KATUtaidetta


Taidetta


Taidetta?


Taas toi tv-torni :S


Berliner Dom


Ihana nallukka

lauantai 19. syyskuuta 2009

Kauppajuttuja ja Wurstia

3 kommenttia
Asia, josta minun täytyy nyt avautua, on paikalliset ruokakaupat. (Jos avautuminen ei kiinnosta, skippaa kolme seuraavaa kappaletta!) En vain ymmärrä sitä logiikkaa, miten kaupat täällä toimivat :D Suomessa on tottunut siihen, että kaupat (marketit) on valikoimaltaan varsin kattavia ja toisaalta tuotteet on laitettu siististi hyllyihin esille. Täällä olen törmännyt tähän mennessä vain sellaisiin "siwa-kokoisiin" ruokakauppoihin, joiden valikoima ei ole omaan makuun kovin laaja ja jossa myytävät tuoteet on asetettu esille vähän huolimattomaan tyyliin.

Olen myös kiinnittänyt samaan asiaan huomiota kuin tänne juuri muuttanut Liljetyskin: samaa tuotetta voi löytyä ihan mistä suunnasta kauppaa tahansa ripoteltuna. Sen verran olen saanut tutkimuksissani selville, että monissa kaupoissa normi- ja luomutuotteet ovat eri hyllyissä ja sen lisäksi on vielä oma osastonsa kaikille aletuotteille. Eli esimerkiksi pastaa voi joutua etsimään ainakin kolmesta eri hyllystä. Tosi kätevää!

Olen jo pitkään halunnut tehdä couscous-salaattia, josta jossain postauksessa jo puhuinkin. Kuinkas ollakkaan, en ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt viidestä lähikaupastamme couscousia. Kävin jopa tutkimassa Galeria Kaufhofin, jossa on sentään kansainvälinen herkkuosasto ja myynnissä ties sun mitä eksoottisia herkkuja.. mutta turhaan. Jouduin myös pettymään, kun yritin löytää leivinjauhetta lähi-Aldista. Ketjulla on myynnissä kaupoissaan kyllä esimerkiksi vaatteita ja jääkaappeja, mutta ei sellaista asiaa kuin leivinjauhe. En tidä mitä ajatella. No, maassa maan tavalla :D Minua huvittaa myös, kun jotkut ketjut (ainakin Netto) myy omia lomamatkoja.. Okei, taitaahan S-ketjukin myydä Suomessa matkoja, mutta jostain syystä se tuntuu eri asialta. Ajatus siitä, että ostaisi ruokakaupastaan matkan vaikkapa Pariisiin, tuntuu aika.. No, en tiedä osaisinko luottaa ruokakauppaan matkanjärjestäjänä. Mutta Netosta sentään sain kaipaamani leivinjauhetta, jipii!



Eilen käytiin syömässä kivassa pienessä itävaltalaisessa ravintolassa, Felix Austriassa (Bergmannstr. 26). Itse tilasin herkullista kolmella juustolla kuorrutettua spätzleä:



Pojat ottivat miehikkäästi makkara-annokset:

perjantai 18. syyskuuta 2009

Herkuttelua

4 kommenttia
Jos on Berliinissä, ja haluaa syödä jotain tosi hyvää ihastuttavassa ympäristössä, niin kannattaa mennä Friedrichshainiin Cupcake Berlin -nimiseen kahvilaan (Krossener Str. 12). Olin ihan myyty tuosta paikasta ja muffini ja tee olivat herkullisia. Ainut varjopuoli asiassa on se, että tuonne on kotoa turhan pitkä matka. Nyyh! Täytyy ajatella positiivisesti, että säästyypähän rahat (vaikka nuo leivokset ei mitään superkalliita olekaan - 2,5e/kpl) ja pysyy terveenä, kun järsii vaan jotain porkkanoita kotona.


Toinen erittäin mukava paikka löytyy Oranienburger Strasse 74:stä. Aufsturzista saa niin ruokaa kuin juomaakin, ja oikein tunnelmallisessa, joskin ehkä hieman meluisassa ympäristössä. Paikka on erikoistunut oluisiin, niitä on listalla ilmeisesti yli 100 erilaista. Itsehän en oluesta piittaa, mutta olenkin sitten keskittynyt maistelemaan herkullisia salaattiannoksia ja namia Chai Lattea. Olen ollut sen verran nälkäinen joka kerta, etten ole sitten malttanut ottaa niistä salaattiannoksista kuvia.. Mutta 3,30 euron hintaan saa tosi runsaan kokoisen salaatin, vaikka listassa sanotaankin, että se olisi "klein". Eilen näin minkä kokoinen on iso salaattiannos ja se tosiaan on ISO. Aufsturzikaan ei ole ihan kodin välittömässä läheisyydessä, mutta tuolla tullee varmasti käytyä viikottain.


Iltalenkillä bongailin taas nallekarhuja. Tässä on Alankomaiden versio. (Paikassa oli kaikille EU-maille omistettu oma nalle.)

maanantai 14. syyskuuta 2009

Der Krankheitsfall

4 kommenttia
Nyt on niin blogissa kuin elämässäkin vietetty hiljaiseloa. Viime viikon alussa jouduin muutamaksi päiväksi sairaalaan, ja se aika tehokkaasti esti muun puuhailun. Mitään vakavampaa lääkärit ei minusta löytäneet, joten eiköhän tästä elolle eestytä.


Olen ilmeisesti aika stressaantunut näistä virastokiemuroista, joten kai sekin vaikuttaa terveyteen. Tänään tuli taas parissa virastossa vierailtua. Ensimmäinen oli itse asiassa positiivinen kokemus, sillä virkailija alkoi ihan oma alotteisesti puhumaan englantia, kun huomasi, että ollaan ulkomaalaisia. Työkkärissä sitten taas yritin parhaani mukaan kertoa asiani virkailijalle, joka ilmoitti puhuvansa vain saksaa: Nur Deutsch!!! Oma viestini taisi mennä perille, mutta virkailijan kysymyksistä en ymmärtänyt mitään. Hän siitä sitten hieman hermostui, tuhahteli ja pyöritteli silmiään. Viereinen asiakaspalvelija onneksi puhui hieman englantia, joten siirryin sitten hänen kanssaan rupattelemaan. Panin merkille, että minua ennen asioinut tyttö itki tiskiltä lähtiessään.. On täällä ilmeisesti muillakin hankalaa tämän byrokratian kanssa.


Kielikurssilla olen ehtinyt olemaan nyt 1,5 kertaa ja ihan hyvälle vaikuttaa. Opettaja ja kurssikaverit vaikuttavat kaikki mukaville. Ja tietysti on lohduttavaa huomata, etten ole ainoa Berliinissä asuva ihminen, joka ei puhu sujuvaa saksaa :D


Yksi ilta käytiin "lenkillä" Tiergartenissa, ja siellä oli jänniä kasveja (ja tappajaetanoita!)


Viikonloppuna herkuttelin vanilijavohvelilla Glücklich am Park -kahvilassa (Kastanienallee 54), joka on ilmeisesti osa Kauf dich Glücklich -ketjua. Todella maistuvaa vohvelia, joskin paikka oli niin suosittu, että odotteluksi meni.

lauantai 5. syyskuuta 2009

Viime päivien seikkailuja

3 kommenttia
Ilmoittauduin saksan intensiivikurssille, joka alkaa maanantaina ja kestää seuraavat neljä viikkoa. Jännittää tietysti, että miten kurssilla lähtee menemään; onko kiva ryhmä ja hyvä opetus. Alla kuvia viime päiviltä. Ollaan tehty tutkimusmatkoja lähiympäristöön ja aina löytyy jotain jännää:

Kuten hienoja porttikongeja..


Hyvää vietnamilaista ruokaa..


Piikkilankaa..


Isoja, valaistuja ruusuja piha täynnä..


Perhosia..


Spree-joki ilta-aikaan..


Hauskoja kuvia baarin seinällä..


..joista ehdottomasti paras oli tämä :)


Taksikuskilla oli söpö maskotti.


Astetta agressiivisemman näköinen nalle.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Ich verstehe nicht

3 kommenttia
Kieliongelmat, lomakkeiden täytteleminen ja virastoasioinnit sen kun vaan jatkuvat. Naapurit yrittää kovasti heittää small talkkia hississä, mutta ei siinä ole kun vastata, että en nyt oikein ymmärrä. Kurjaa.

Yksi päivä käytiin katselemassa, miltä Muuri näyttää East Side Galleryssä (Mühlenstraße):

Sitten maisemia. Oli niin kiva tuo sateenkaari:


Näitä karhuja näkee kaupungilla ja virastoissa koko ajan. Pitäis ihan ottaa selvää, että paljon noita nallukoita ympäri kaupunkia onkaan. Vois ottaa missioksi kuvata joka ikisen ;)