Pages

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Toisessa maassa

0 kommenttia
Kuva Brunnenstrasselta:


"Tämä talo sijaitsi aiemmin toisessa maassa". On se vaan ihan hullu ajatus, että aiemmin tämä maa ja tämä koko kaupunki oli kahtia jaettu.

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Herkkuja itämailta

5 kommenttia
Ja sitten hieman juttua parista ravintolakokemuksesta... Noin yleistäen voisin sanoa, että pidän aasialaisesta ruoasta (kunhan vain ei ole liian tulista - valitsen ravintoloissa aina ne miedoimmat annokset). Jonkun verran täällä Berliinissä onkin erinlaisissa itämaisissa paikoissa tullut herkuteltua. Yleensä thaimaalaisessa, vietanmilaisessa tai intialaisessa.Parisen kuukautta sitten käytiin kokeilemassa, miltä korealaisen keittiön antimet maistuu. Kimchi Princess (Skalitzer Str. 36) on valittu Berliinin toiseksi parhaaksi illallispaikaksi Tip-lehden ravintola-numerossa. Paikka olikin metkasti sisustettu ja myös ruokalista lupaili hyvää. Sen sijaan palvelu oli ontuvaa - en tajua mistä tarjoilijapoikaset oli töihin revitty, mutta ammattitaitoa ei ainakaan tuntunut löytyvän (tai sitten niillä kaikilla oli vaan huono ilta). Valitettavasti myös ruoka oli aivan liian tulista omaan makuuni, joten mikään huippukokemus ensimmäinen korealaiseen ruokaan tutustuminen ei ollut. Tosin seurueestamme kaikki muut kyllä pitivät annoksistaan, ja varmasti mausteisen aasialaisen ruoan ystäville Kimchi Princess voi olla hyvä valinta. Hauska lisä oli muuten se, että jotkut annokset oli sellaisia, että kokki tuli varta vasten valmistamaan ne asiakkaille pöydässä.


Viime lauantaina sen sijaan ihastuin täysin. Saatiin vihdoin aikaiseksi käydä testaamassa Transit-niminen ravintola, jota kaveri oli kehunut. Tarjolla on thaimaalaista ja indonialaista sapuskaa. Ravintoloita on itseasiassa kaksi Berliinissä - me vierailtiin Rosenthaler strassen Transitissa. Ruokalistalla on kolmen euron hintaisia pikkuannoksia: kalaa, kanaa, lihaa ja kaikki annokset on myös mahdollista saada tofulla niin halutessan. Hienoa on myös se, ettei ruoissa käytetä natriumglutamaattia.


Me tilattiin neljä annosta per nuppi ja se oli kyllä melkein enemmän kuin riittävästi, eli kolmellakin pikkuannoksella lähtee nälkä. Hauskinta hommassa on se, että annoksia tottakai sitten maistellaan päikseen pöytäseurueen kesken. Pääsee kokeilemaan montaa eri sorttia kerralla! Kaikki tilaamamme annokset olivat herkullisia ja ruokalistalla oli aika hyvin infottu tulisuusastekin, joten ei tullut sitten tällaiselle chiliä kestämättömälle siitä mitään ongelmia. Ei voi kuin suositella kyseistä paikkaa. Toimii hyvin isollekin seurueelle. Niin ja pöytävaraus ainakin viikonloppuna kannattaa.

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Ping Pong

0 kommenttia
Berliinissähän hauskoja ja mielenkiintoisilla konsepteilla toimivia paikkoja, ravintoloita ja baareja riittää. Yksi sellainen on Prenzlauer Bergissä sijaitseva Dr. Pong (Eberswalder Str. 21). Baari on todella ankean näköinen harmaine betoniseinineen, mutta paikan juju onkin jotain muuta, kuin letkeä sisustus. Dr. Pongissa pelataan nimittäin pingistä. Pelin kulkua on hieman hankala selittää, mutta se menee suunnilleen näin: tiskiltä saa vuokrata mailan 5 eurolla, jonka jälkeen voikin liittyä uuden pelin alkaessa rinkiin, joka kiertää pingispöytää. Jokainen vuorollaan lyö kerran pingispalloa ja siirtyy sitten eteenpäin toiseen päätyyn lyömään palloa sielläkin. Jos ei osu, tai tekee virheen, tippuu ringistä pois. Lopulta pelaajia on jäljellä perinteiseen malliin kaksi ja he kisaavat kyseisen kierroksen voitosta. Saattaa kuuloosta urpolta, mutta ainakin eräänä perjantai-iltana, kun pyörähdimme Pongissa kavereiden kanssa, paikka oli lähestulkoon täynnä ja porukka näytti viihtyvän. Päätettiin, että vähän salaa harjoitellaan tuota pingistä puistossa (täällä on joka puolella puistoissa pingispöytiä, tosi jees) ja mennään sitten vähän kisailemaan Pongiin :) Baarista löytyy myös mini-kickeri, jota jo vähän testailimmekin.

maanantai 12. huhtikuuta 2010

I feel so funny...

2 kommenttia
F'hainissa sijaitsevan Michelberger-hotellin valokyltti saa kyllä aina hymyilemään. Teksti taitaa vaihtua muutaman kuukauden välein. Kun näin kyltin ensimmäisen kerran, siinä luki: "I know I am ugly but I glow at night".

Vielä viime kuussa teksti oli tällainen:


Ja tilanne nyt: (I feel so funny... is this real life?)


TYKKÄÄN!


Berliinissä kaikki on mahdollista :)

Pääsiäiskävelyllä

0 kommenttia
Pitkäperjantai oli Berliinissä aurinkoinen. Ei muuta kuin ulos ja Tiergarteniin reippailemaan. Muutama muukin oli päättänyt tehdä samoin, vaikka tilanne ei tästä kuvasta välitykään:


Eläintarhaan oli valtavat jonot. Käveltiin tarhan aitauksen vierestä ja onnistuttiin näkemään muutamia eläimiä ihan ilmaiseksi. Laamakin nautti auringosta:


Buddy Bearilta terveisiä: