Pages

torstai 23. joulukuuta 2010

Frohes Fest!

1 kommenttia
Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!



Suomessa on niin kaunista! (Ja kylmä!) :)

lauantai 18. joulukuuta 2010

Syöminkejä

4 kommenttia
Töiden lisäksi on ehditty käymään ulkona syömässä. Meidän lähellä on etiopialainen Blue Nile -ravintola (Tempelhofer Ufer 6), jonne eräänä iltana nälkäisenä päädyttiin antimia testaamaan. Täytyy sanoa, että puitteet oli jokseenkin kämäiset, mutta ruoka oli onneksi ihan mielettömän hyvää.



Torstaina juhlistettiin kaverin synttäreitä saksalaisessa Sophieneckissä (Grosse Hamburger Str. 37). Tällä puolestaan puitteet oli kunnossa, mutta ruoassa oli toivomisen varaa. Omassa seesamkana-annoksessani ei ollut yhtään makua ja samaa sanoi vierustoveri Schnitzelistään.


Että tällaiset sopat tällä kertaa. Nyt alkaa joululoma! :)

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulutoreilu jatkuu

0 kommenttia
Tänään käytiin kaverin kanssa Dahlemin joulumarkkinoilla. Myynnissä oli paikallisia käsitöitä ja osittain paikallisia herkkujakin. Oli kiva ja aito tunnelma, kun myynnissä ei ollut sellaista muovista tusinarihkamaa, mitä monilla muilla joulutoreilla. Itse Dahlem vaikutti pikaisella silmäyksellä olevan kuin pieni maalaiskylä. Uskomatonta, että oltiin kuitenkin virallisesti Berliinissä. On se Berliini vaan monipuolinen :)





Ostin itselleni lämpimät lampaannahasta tehdyt talvirukkaset ja berliiniläistä hunajaa. Maistoin myös Kaskrapfenia - ovat sellaisia itävaltalaisia taikinajuustopalleroita, jotka paistetaan öljyssä ja tarjoillaan marjahillon kera. Oli muuten hyvää!

tiistai 7. joulukuuta 2010

Lunta tulvillaan

5 kommenttia
Onpas kiva, kun täällä Berliinissä on ihan oikea talvi, eikä mitään harmaata vesisadetta! Miinuksena se, että liikenne tuntuu olevan kaaoksessa, kun kukaan ei täällä tiedä, mitä sille lumelle pitää tehdä :)



Käytiin viikonloppuna Lucia Weihnachtsmarktilla. Saatiin ostettua muutama joululahjakin sieltä. Tuo pohjoismaalaisten joulutori on mielestäni yksi kivoimmista niistä, missä olen käynyt. Sopivan pieni ja tunnelmallinen. Perinteisen Glühweinin sijaan maistoin omenamehusta tehtyä hehkuviiniä. Tykkäsin!




keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulu tulla jollottaa

3 kommenttia
Hyvää adventtiaikaa!

Tänään pääsin korkkaamaan teejoulukalenterini, joka siis sisältää 24 erilaista teelaatua. Mun mielestä tuo on aivan mielettömän hyvä idea! Varsinkin tällaisen teesiepon mielestä pesee suklaaversiot mennen tullen. Tosin tänään vasta huomasin ettei tuo teejoulukalenteri itseasiassa sisällä yhtään oikeeta teetä vaan kaikkia yrtti-, mauste- ja hedelmähaudukeliruja :D No, viime vuonna mulla oli samanlainen, eri firman vaan, ja hyvin noita yrttijuomiakin pysty maistelemaan. Näin ekanan päivänä "luukusta" tuli Cool Cassis, jossa oli mustaherukkaa ja minttua. Menettelihän se.



Mut yks, mihin oon nyt aivan hurahtanu on Chai Latte. Tai kahvilassahan monesti nuita lipitän, mut nyt uusin villitys on se, et teen Chai Lattea ihan kotona. Tuo purkki makso vajaan 5 euroa, mut on se aika edullinen, jos miettii et siitä saa varmasti jonkun vähintään 20 mukia lattee ja kahvilassa mukillinen maksais 2,50-3,50e.. Aijai.


Berliinissä on tänään turkasen kylmä, joku -10, mut tuulen kanssa -20 astetta. Hrrr. Viisaat ihmiset uutisissa sanoi, että Saksassa tämä talvi tulee olemaan "extrem". Cool :/ Tarttis varmaan hommata talvitakki ja -kengät?