Pages

maanantai 24. toukokuuta 2010

Karneval der Kulturen

Menneenä viikonloppuna, ja vielä tänäänkin, täällä Berliinissä vietetään Helluntain lisäksi Karneval der Kulturen -juhlaa (kulttuurien karnevaali). Käytiin itsekin paikalla ihmettelemässä ja herkuttelemassa.

Lauantaina nautiskelin belgialaista vohvelia:Sunnuntaina syötiin mauritanialaista ruokaa ja olin aivan intopiukeena, kun viereisestä kojusta sai ostettua afrikkalaista Savanna-siideriä kyytipojaksi. Olin ihan, että nytpä on jotain erilaista. Sitten kaveri huomasi pullon takana tekstit - suomeksi ja ruotsiksi. Ei ehkä sittenkään niin eksoottista.


Tapahtuma huipentui sunnuntaina kulkueeseen, joka koostui kymmenistä ja taas kymmenistä rekoista, joista luukutettiin musiikkia laidasta laitaan. Uutisista luin, että mukana kulkueessa oli 95 ryhmää, 65 kulkuneuvoa, 70 kansallisuutta ja satojatuhansia katsojia. Tiivis tunnelma siis!


Yleisön joukossa oli aivan huippu tuollainen vanha pappa. Tässä kuvassa ei nyt näy, mutta ukkeli pisti menemään sellaista hard core reivausta teknon tahdissa, että nuorempia pelotti. Huomioin, että muutkin oli paapasta innoissaan, sellaista salamailotulitusta sai osakseen.


Empä etukäteen ollut ehtinyt ottaa selvää, mistä karnevaalissa oli kyse, mutta lukaisimpa tapahtuman filosofiaa nyt jälkeenpäin. Karnevaali on saanut alkunsa 90-luvun puolessa välissä, jolloin Saksojen yhdistymisen aiheuttama taloudellinen taantuma oli luonut pohjaa ennakkoluuloille ja maahanmuuttovastaisuudelle. Kulttuurien karnevaalin ideana on esitellä Berliinin kultturillista ja etnistä monipuolisuutta. "The Carnival of Cultures is open to everybody and all forms of cultural expression. It is regarded as a platform for a proud expression of hybrid cultural identities, containing traditional and contemporary elements. It includes and attracts all age groups, professional artists and amateurs, people from all walks of life."

.

0 kommenttia: