Pages

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulu tulla jollottaa

Hyvää adventtiaikaa!

Tänään pääsin korkkaamaan teejoulukalenterini, joka siis sisältää 24 erilaista teelaatua. Mun mielestä tuo on aivan mielettömän hyvä idea! Varsinkin tällaisen teesiepon mielestä pesee suklaaversiot mennen tullen. Tosin tänään vasta huomasin ettei tuo teejoulukalenteri itseasiassa sisällä yhtään oikeeta teetä vaan kaikkia yrtti-, mauste- ja hedelmähaudukeliruja :D No, viime vuonna mulla oli samanlainen, eri firman vaan, ja hyvin noita yrttijuomiakin pysty maistelemaan. Näin ekanan päivänä "luukusta" tuli Cool Cassis, jossa oli mustaherukkaa ja minttua. Menettelihän se.



Mut yks, mihin oon nyt aivan hurahtanu on Chai Latte. Tai kahvilassahan monesti nuita lipitän, mut nyt uusin villitys on se, et teen Chai Lattea ihan kotona. Tuo purkki makso vajaan 5 euroa, mut on se aika edullinen, jos miettii et siitä saa varmasti jonkun vähintään 20 mukia lattee ja kahvilassa mukillinen maksais 2,50-3,50e.. Aijai.


Berliinissä on tänään turkasen kylmä, joku -10, mut tuulen kanssa -20 astetta. Hrrr. Viisaat ihmiset uutisissa sanoi, että Saksassa tämä talvi tulee olemaan "extrem". Cool :/ Tarttis varmaan hommata talvitakki ja -kengät?

3 kommenttia:

aliish kirjoitti...

Ai sano vai? voihän pylperö. Mikäs se viime talvi sitten oli!?

Mistäs noin kivan kalenterin oot löytänyt? :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa.

Kommenttini on tällä kertaa kysymys, johon toivoisin saavani vastauksen sinulta.:) Ja kysymys kuuluu: Millainen on joulu Berliinissä? Olen varannut matkan jouluksi, enkä oikein tiedä mitä on luvassa... Lähinnä siis minua kiinnostaa ravintoloiden, joulutorien, kahviloiden, kauppojen ja kirppareiden aukiolo joulun aikaan (23.-27.12.). Kiitos paljon jo etukäteen avusta. Berliini vaikuttaa kyllä huippumestalta! :) Mukavaa joulun odotusta sinulle.

Maiju kirjoitti...

Yellow Lizard: Joo, sellanen uutinen oli :( Ja Suomestakin muistelisin lukeneeni, et nyt on ATlantilla menossa joku ihme tilanne, minkä vuoksi on tosi kylmä talvi tulossa. Oli tosiaan jo viimekin talvi täällä Berliinissä kylmä, en haluais toista samanlaista tai pahempaa perään.

Tuo joulukalenterin ostin Alexan jostain ekokaupasta mikä on siinä ekassa kerroksessa tai siis EG:ssä. Mutta vastaavia on myynnissä myös Rossmannissa.

Anonyymi: Valitettavasti en osaa olla kovinkaan paljon avuksi tässä asiassa :( Olin viime joulun suomessa ja samaa olen suunnitellut täksikin joulukis, joten en ole yhtään tutkaillut mitä tekemistä jouluksi keksisi/mihin menisi.

Mutta jos en kovin pahasti valehtele niin joulutorien pitäisi olla joka päivä joulunakin auki. Tässä muuten linkki, mitä kautta pääsee tutkailemaan Berliinin joulutoreja tarkemmin (saksaksi): http://www.weihnachtsmarkt-deutschland.de/berlin.html. Ehkä jotain tietoa löyty myös osoitteesta: http://www.weihnachteninberlin.de.