Pages

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Spreeparaati

Yksi asia mikä Berliinissä minua viehättää on se, että täällä ihmiset ottavat asioihin kantaa ja näyttävät julkisesti mielipiteensä sen sijaan, että marmattaisivat ainoastaan nimimerkkien suojissa jossain nettifoorumeilla.

Heinäkuussa oltiin tässä kotikulmilla käppäilemässä, kun vastaan tuli mielenilmauskulkue teemalla "Speeufer für alle". Täällä on kaupungilla/sijoittajilla suuret suunnitelmat Spree-joen rannan tonteista ja siinä samalla on uhkana vaihtoehtoisten paikkojen lakkautaminen, kuten jo nyt on käynyt.

Ihmiset marssivat ja tanssivat hyvän musiikin tahtiin ilmaisten samalla julkisesti, mitä mieltä herrojen suunnitelmista ovat.

Ensi kuussahan täällä Berliinissä pidetään (kahdet?) vaalit. Minä EU:n kansalaisena saan äänestää yhdessä vaalissa, jossa taidetaan valita oman asuinalueen edustusto. Pitää kohta alkaa ottaa asioista ja systeemistä selvää ja valita mieluinen ehdokas/puolue. Minusta on tosi hienoa ja jännää päästä äänestämään Saksassa, enkä halua jättää tätä mahdollisuutta käyttämättä.

0 kommenttia: