Pages

perjantai 18. syyskuuta 2009

Herkuttelua

Jos on Berliinissä, ja haluaa syödä jotain tosi hyvää ihastuttavassa ympäristössä, niin kannattaa mennä Friedrichshainiin Cupcake Berlin -nimiseen kahvilaan (Krossener Str. 12). Olin ihan myyty tuosta paikasta ja muffini ja tee olivat herkullisia. Ainut varjopuoli asiassa on se, että tuonne on kotoa turhan pitkä matka. Nyyh! Täytyy ajatella positiivisesti, että säästyypähän rahat (vaikka nuo leivokset ei mitään superkalliita olekaan - 2,5e/kpl) ja pysyy terveenä, kun järsii vaan jotain porkkanoita kotona.


Toinen erittäin mukava paikka löytyy Oranienburger Strasse 74:stä. Aufsturzista saa niin ruokaa kuin juomaakin, ja oikein tunnelmallisessa, joskin ehkä hieman meluisassa ympäristössä. Paikka on erikoistunut oluisiin, niitä on listalla ilmeisesti yli 100 erilaista. Itsehän en oluesta piittaa, mutta olenkin sitten keskittynyt maistelemaan herkullisia salaattiannoksia ja namia Chai Lattea. Olen ollut sen verran nälkäinen joka kerta, etten ole sitten malttanut ottaa niistä salaattiannoksista kuvia.. Mutta 3,30 euron hintaan saa tosi runsaan kokoisen salaatin, vaikka listassa sanotaankin, että se olisi "klein". Eilen näin minkä kokoinen on iso salaattiannos ja se tosiaan on ISO. Aufsturzikaan ei ole ihan kodin välittömässä läheisyydessä, mutta tuolla tullee varmasti käytyä viikottain.


Iltalenkillä bongailin taas nallekarhuja. Tässä on Alankomaiden versio. (Paikassa oli kaikille EU-maille omistettu oma nalle.)

4 kommenttia:

E. Birdie kirjoitti...

Aufsturz kuulostaa tosi hyvältä! Pitää ehdottomasti tsekata – kielikurssilta tullessa pyöräillään tästä melkein ohi. Toinen puoliskoni on ääniteknikko, joten se, että paikasta löytyy studio, toi kymmenen lisäpistettä :)

Maiju kirjoitti...

Juu, kyllä voin suositella kyseistä kuppilaa. Sitä studiota en kyllä ole nähnyt, mutta kaipa se siellä jossain on :)

Jatkatko muuten kielikurssia vielä seuraavalle tasolle? Itseäni kyllä kiinnostas, mutta en osaa päättää mihin aikaan ois hyvä opiskella. Ja pitäs varmaan kysyä, että millä kursseilla on vielä edes tilaa.. Voi näitä päätöksiä ja niiden tekemisen vaikeutta.

E. Birdie kirjoitti...

Haluaisin jatkaa kurssia vielä toisen kuukauden, mutta taidan jättää päätöksen viime tinkaan, kun en tiedä ensi kuun tilanteesta vielä mitään; onko töitä, jne. Ja pahimmassa tapauksessa, jos tuolla on kurssit täynnä, on varmaan muitakin kouluja.

Maiju kirjoitti...

Mulla on kans aikomuksena tsempata tuon työnetsinnän kanssa, ja mietin myös sitä, että jos jotain onnistuisi saamaan, että miten käy sitten kielikurssin. Pitänee myös lykkäillä päätöksentekoa :)