Pages

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Sunny Sunday

Olipas aurinkoinen ja lämmin sunnuntaipäivä! :) Tänäänhän täällä Saksassa pidettiin parlamenttivaalit, mutta koska se ei omaan elämään vaikutta, niin päätimme pyhittää sunnuntain kirpputorikierrokselle.

Aamulla suuntasimme Mauerparkkiin (Bernauer strasse 63-64), joka on yksi Berliinin suurimmista kirpputoreista. Kymmenen aikaan Mauerparkissa oli vielä kohtuullisen rauhallista.. viimeksi oltiin paikalla iltapäivästä ja silloin ahtaat käytävät oli varsin kansoitettuja.

Aamiaista söimme Cafe Morgenrotissa (Kastanienallee 85). Tästä paikasta on kirjoitettu ja puhuttu sen verran paljon, että pakkohan se oli itsekin testata. Morgenrotissa tarjotaan siis muiden kahvilapalvelujen ohessa vegetaristi/vegaani-ruokavalioillekin sopivaa aamiaisbuffettia. Ruokailu maksetaan oman varallisuuden mukaan - köyhemmät maksaa 4e ja rikkaammat 8e, muut siltä väliltä (ja siis jokainen päättää maksusta ihan omantunnon mukaan, kassalla ei tarvitse esitellä palkkakuittejaan :P). Aamiainen (salaatteja, tuoreita sämpylöitä, levitteitä, juustoja, hedelmiä, jugurtteja lisukkeineen jne.) oli kyllä todella hyvä ja konsepti tuntuu toimivan, sillä kahvila oli täpösen täynnä. Pieni miinus tökeröhköstä asiakaspalvelusta ja lisäksi välillä tuli mieleen, että aamiaista olisi voinut nauttia ehkä rauhallisemmassakin ympäristössä. Mutta kokonaisuudessaan kuitenkin ihan positiivinen kokemus.


Morgenrotista kävelimme vielä Arkonaplatzin kirppikselle, joka on Mauerparkkiin verrattuna paljon pienempi. Ehkä sen vuoksi tykkäsinkin Arkonaplatzista enemmän - ei tarvinnut koko ajan väistellä ihmisiä ja joutua tallatuksi. Tein pari löytöäkin: kaulakorun ja vanhan avaimen, jonka ajattelin hyödyntää kaulakoruna :)



Puut alkaa täälläkin jo kellastumaan:



Mutta olisiko kesää sittenkin vielä hieman jäljellä?


Ja erään liikkeen ikkunassa oli hauskoja robotteja:



0 kommenttia: