Pages

tiistai 16. helmikuuta 2010

Ber-ber-berlinale

Berlinale sitä, berlinale tätä. Muusta täällä päin ei ole viikkoon puhuttukaan ja homma jatkuu tämän viikon sunnuntaihin asti. Kyseessä on siis Berliinin kansainväliset filmifestivaalit, jotka järjestetään tänä vuonna 60. kertaa. Ilmeisesti Berlinale on aika iso juttu ihan maailmanlaajuisesti, mutta jostain syystä en ole kuullut kyseisistä kemuista ennen kuin parisen kuukautta sitten.


Puolentoista viikon ajan täällä eletään sellaisessa Hollywood-huumassa. Ainakin Renee Zellweger on paikanpäällä ja jos oikein käsitin, niin Leonardo DiCaprionkin piti tulla, mutta ei se sit tullutkaan. Ja elokuvaturistejahan täällä riittää, huhhuh - tai ainakin siltä se tuntuu, kun itse asuu tässä festivaalialueella, en tiedä mikä tilanne on muualla kaupungissa. Mietin, että itselle tulisi mieletön ahdistus siitä, että pitää päivittäin päästä katsomaan ne tietyt elokuvat ja entä jos ei saakaan lippuja ja kaikki se jonoissa odottaminen ja muu. Onneksi ei niin paljoa kiinnosta (eikä töiltä olisi aikaakaan).

Mutta piti kuitenkin sen verran osallistua, että ostettiin liput huomisillalle yhteen näytökseen. Päästään katsomaan viittä eri maista tulevaa lyhytelokuvaa. Otettiin nuo liput ihan sumiksessa, kun lippuluukukulla oli sen verran häslinkiä ja meidän toivoma näytös jo loppuunmyyty, että pyydettiin vaan jotkut liput. Ihan mielenkiinnolla odotan, että minkälainen elämys sieltä on tulossa.. Raporttia seuraa. On täällä esillä pari suomalaistakin elokuvaa: toinen oli nimeltään Paha perhe (Bad family) ja toinen lyhytelokuva nimeltään Älä kuiskaa ystävän suuhun.


Yksi päivä oltiin muuten menossa ruokaostoksille ja kun tuo festarikeskus tosiaan sattuu olemaan tässä nurkilla, niin päästiin todistamaan, kun joukko ihmisiä ja papazzeja oli kytiksessä jonkun rakennuksen sivuovella. Minä tietysti heti kiinnostuin, että ketähän julkkista ne sieltä odottaa ja vaadin, että mekin jäädään katsomaan tilanteen kehittymistä. Viidessä minuutissa kyllästyin, kun ainoat jotka ovesta kulki, oli turvamiehet. Plääh. Ja eikun kauppaan, se siitä paprazzeilusta.

0 kommenttia: