Pages

torstai 4. helmikuuta 2010

Sunny Sunday, vol.2

Edellisestä Sunny Sundaysta näyttää kuluneen nelisen kuukautta, joten olihan sen auringon aika jälleen näyttäytyä. Onhan noita aurinkoisia päiviä varmaan ollut tässä välissä, mutta itseltä on fiilistely jäänyt työkiireiden ym. takia väliin. Viime sunnuntain auringonpaisetta tunnelmoin sitten senkin edestä.

Aurinkoinen päivä alkoi kunnon aamulenkillä kotoa Prenzl'bergiin. Olimme nimittäin menossa kamujen kanssa Schwarze Pumpe -kuppilaan (Choriner str. 76) brunssille.


Mustan pumpun sunnuntaibrunssilla oli hintaa 4,50e ja se sisälsi ainakin sämpylöitä, juustoja ja leikkeleitä, tuoreita kasviksia ja hedelmiä, munakasta, makkaraa ja jugurttia lisäkkeineen. Kelpo aamiainen oli ja miljöö kivan leppoisa. Paikkaan kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä varaus, sillä ravintola on aika pieni ja toisaalta ilmeisen suosittu.


Ruokailun jälkeen kävimme tutustumassa paikalliseen luontomuseoon (Museum für Naturkunde, Invalidenstr. 43), jossa oli viimeistä päivää näytillä Tiefsee-niminen vaihtuvanäyttely, joka kiinnosti kovin.


Ennen kun päästiin pällistelemään syvän meren otuksia, oli vastassa mm. dinoja, virtahepoja, jotain sarvipäitä ja kiviä.


Itse Tiefsee-näyttely oli pettymys, sillä kaikki tekstit olivat vain saksaksi. Siinä jäi sitten näyttelyyn ja eliöihin tutustuminen vähän vajaaksi, kun ei tajunnut mistään mitään. Tämä osa museosta oli myös aika täynnä, joten alkoi sekin sitten ahdistamaan, kun ihmiset tuuppi ja oli kaiken mielenkiintoisen (eli niiden olioiden) edessä. Pari kuvaa sain nappastua, mutta en tosiaan tiedä, että minkälaisia otuksia kyseessä on.


Ihan mielenkiintoinen museo oli tämäkin kaikenkaikkiaan, mutta suosittelisin vai sellaisille, joita tuollaiset täytetyt eläimet tai dinosaurusten luurangot kiinnostaa. Olen huomannut, ettei mitkään näiden miljoonakaupunkien luontomuseoista vedä vertojaan Keski-Suomen luontomuseolle, joka ehkä on pienempi, mutta paljon hienommin ja tunnelmallisemmin toteutettu. Olen käynyt nyt Lontoon, Barcelonan ja Berliinin luontomuseoissa ja niissä kaikissa on vähän sellainen laitosmainen fiilis, kun eläimet pönöttää kuolleina ja täytettyinä valkoista seinää vasten. Keski-Suomen luontomuseossa on panostettu kokonaisuuteen ja luotu hienoja aidontuntuisia dioramoja, joissa eläimet on sijoitettu puiden ja sammalten tai lumen keskelle. Homma on ihan eritasolla, kun näissä isoissa museoissa. Eli jos hyvään luontomuseoon haluaa, niin silloin suosittelen suunnaksi Jyväskylää! :)

Loppun vielä nalle Berliiniin päärautatieasemalta. Jatkaa hyvin tätä eläinteemaa :)

0 kommenttia: