Pages

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Sunnuntai siskon seurassa

Toissaviikon viikonloppuna pikkusiskoni kavereineen ilahdutti vierailullaan. Tehtiin kaikenlaista mukavaa, lähinnä ostosten merkeissä (tai minä katsoin, kun tytöt shoppaili, kun itse halusin säästää rahaa). Sunnuntaiaamuna esittelin vieraille kuitenkin berliiniläistä brunssimeininkiä. Koska oltiin menossa Mauerparkkiin kirpparille, niin vein tytöt Prenzl' bergiin aamupalalle. Kierreltiin useampikin paikka läpi, mutta joko tarjoilut olivat liian vaatimattomat tai sitten liian hinnakkaat. Lopulta päädyttiin Café Entweder Oderiin (Oderberger Straße 15). Hinnat olivat kohtuulliset, paikka kiva ja mikä parasta kaikkien aamupalat olivat runsaat ja maistuvat. Tulee varmasti käytyä joskus uudestaankin.


Iltapäivällä mauerparkin jälkeen käytiin Hamburger Bahnhofin taidemuseossa (Invalidenstraße 50-51). Suurimman vaikutuksen teki Walton Fordin Bestiarium-näyttely, jossa esillä on todella hienosti vesiväreillä toteutettuja eläintauluja. Harmi, että en saanut tauluista kunnollisia kuvia, mutta ehkä jonkinlaista osviittaa niistä saa:
Pysyvässä näyttelyssä esillä on töitä mm. Andy Warholilta:


Museossa oli myös kaksi experimental-tilaa, joissa ilmeisesti oli esillä kokeellisempia juttuja. Ihan mielenkiinoisia olivat. Toisessa huoneessa kymmenissä telineissä pyöri erilaisia figuureja ja valaistuna niistä heijastui kuvioita seinälle:


Toisessa huoneessa oli ensi vilkaisun perusteella esillä antiikin aikaisia ruukkuja. Mutta sitten kun meni lähemmäs, tajusi, että kyse oli muovijätteestä, joka oli saatu valaistuna ja värjättynä näyttämään todellisuutta hienommalta. Metkaa.


Paljon oli esillä myös omasta mielestäni täysin turhaa "taidetta". Vai mitä olette mieltä esimerkiksi tästä töhrystä:

0 kommenttia: