Pages

tiistai 17. elokuuta 2010

Sunnuntai Potsdamissa

Sunnuntaille luvattiin mahotonta vesisadetta, mutta koska herätessä oli vain pilvistä, päätettiin hypätä junaan ja lähteä hengailemaan Berliinin lähikaupunkiin Potsdamiin.

Käytiin ensiksi Biosphäressä, joka mainostaa olevansa Euroopan suurin "trooppinen maailma".


Eksottisia kasveja ja elämiä, jonkun verran tietoa sademetsistä yms. (saksaksi) ja tietysti kosteusprosentti 99%.. Ehdottomasti lapsiperheiden paikka ja tarjoaa varmasti lapsille enemmän kuin tällaiselle mielikuvitoksettomalle aikuiselle. Mutta kyllä monta kivaa juttua silti löytyi. Parasta oli perhoset, akvaariot...


...ja ötökät. Tai itseasiassa ötökät ei ollut parasta, vaan mieleenpainuvinta, koska ne oli niin hemmetin ällöttäviä! Yök. Meinasin pyörtyä jokaisen kohdalla. Ja siis nuo ei tod. ollu mitään pikku koppiksia. Yhyy, itkettää ajatella.


No, viidakkoseikkailun jälkeen piti piipahtaa kakulla ja teellä Potsdamin vanhassa kaupungissa. Sitten, kun kerta vieläkään ei satanut, niin päätettiin katsastaa samalla reissulla myös Park Sans Souci ja sen kuninkaalliset pytingit. Jonkun verran ehdittiin käppäillä, mutta sitten se sade lopulta tuli ja lähdettiin takaisin Berliiniä kohti. Täytyy kyllä vielä uudemman kerran käydä tuolla alueella, koska nyt ehti nähdä vain pienen osan massiivisesta Unescon maailmanperintökohteesta.

2 kommenttia:

Yellow Lizard kirjoitti...

Hahaa! :D Ihan kiinnostavalta paikaltahan tuo näyttää. Tuonne sademetsään mun kyllä ehkä pitää päästä kuvailemaan ötököitä :D

Maiju kirjoitti...

Kyllä se kiinnostava kaupunki on! Ja noi biosphären ötökät... Ne oli jotain aika hurjaa :D