Pages

maanantai 11. lokakuuta 2010

Ein schöner Herbsttag

Heti aluksi todettakoon, että en ole täysin varma kirjoitinko otsikon oikein. Torstaina on saksan koe ja siihen pitäisi opetella noita adjektiivin päätteitä. Täytyy sanoa, että ekan vuoden aikana, mitä täällä Saksassa olen asunut, niin en ole kovin suurta ajatusta noille päätteille uhrannut. Olen yrittänyt keskittyä siihen, että pystyn edes tuottamaan kokonaisia virkkeitä suunnilleen oikeilla sanoilla. Sanajärjestykset ja suvut on varmasti menneet sekaisin ja tosiaan adjektiivin päätteet ei ole olleet siinä sekamelskassa ensimmäisenä mielessä. Mutta nyt niitä pitäisi opetella ja ulkoa osata ja siksipä nyt tähän väliin tällainen saksalainen otsikko. Eilen oli siis oikein kaunis syyspäivä (ein schöner Herbsttag) täällä Berliinissä.


Brunssia nautittiin Bohemissa (Erkelenzdamm 47). Alise oli käynyt siellä brunssilla viime viikolla ja hänen vinkistään sitten halusin itsekin käydä paikan testaamassa. Mikäs siinä. Ei Bohemista lempipaikkaa tullut, mutta kohtuu hintainen (6,50e) brunssi, maistuva ja monipuolinenkin. Itse tehdyt vohvelit kruunasivat mässäilyn.


Mahat täynnä oli mukava käyskennellä Landwehrkanalia pitkin auringon paisteessa. Ranta oli täynnä kirjoja tai päivän lehteä lukevia ihmisiä. Voi, kun syyspäivät olisivat aina tällaisia!

2 kommenttia:

Ari kirjoitti...

Pirteän näköistä syksyä siellä, täällä räntä maassa +3.
Tuon otsakkeen voi ehkä kertoa näinkin; Gestern war ein schöner Herbst Tag, savolaisittain;)

Maiju kirjoitti...

Täälläkin on nyt ikävän sateista ja koleaa, harmi.

Savolaisittainhan tuo otsikko olisi " Eelissä päevänä olj kaahheen kaanis syyjssiä", mites sen sais saksaksi viännettyä? :)