Pages

tiistai 24. tammikuuta 2012

Kasvista pöytään

Viime vuoden puolella Berliinin avattiin useita mielenkiintoisia kasvis- ja vegaaniravintoloita. Pääsimme Grouponin kautta ostetun kupongin avulla testaamaan yhtä tällaista uutta ravintolaa - Koppsia - alle puoleen hintaan. Kyseessä oli neljän ruokalajin illallinen, johon juomat piti maksaa vielä erikseen.


Koppsin (Linienstraße 94) sisustus oli miellyttävä ja tunnelma ihan mukava, mutta ruoka ei kokonaisuudeessan ollut napakymmpi. Alkuun maisteltiin tomaattikeittoa ja jonkinlaista punajuurihässäkkää. Molemmat näistä oli tosi maistuvia. Pääruoka (perunamuussia ja vegaani Cordon Bleu) oli sen sijaan todella tylsä ja vähän ikävän makuinen kokemus. Jälkkäriksi oli suklaamoussea, jolta odotin paljon, mutta joka ei sitten niin tajunnanräjäyttävää ollutkaan. Onneksi maksettiin illallisesta vai vajaa puolet normaalista hinnasta (joka olisi ollut muistaakseni 60e kahdelta hengeltä), muuten olisi harmittanut.
Sen sijaan voin suositella paikkaa, johon suunnattiin Koppsista.. Päädyttiin nimittäin sulattelemaan mahaa Hotelli Amanon hotellibaariin (Rosenthaler Strassen ja Auguststrassen kulmassa). Drinkkien hinnat ovat Berliinin hintatasoon nähden kalliit (n. 10e), mutta palvelua saa ja puitteet ovat hienot. Mukaavaa vaihtelua kaupungin perinteisiin homeluolakapakoihin ;] Se meinasi harmittaa kun olivat merkinneet vessat tunnuksilla XX ja XY. En muistanut miten päin ne kromosomit sukupuolilla meni ja odottelin sitten ulkopuolella kunnes toisesta vessasta ehätti mies tulla ulos, että pystyin päätteleemään kumpi ovi on minulle. Näppärää.

0 kommenttia: