Pages

maanantai 2. marraskuuta 2009

Das Herbst und das Halloween

Pari viime viikkoa on ollut olevinaan niin kiireistä, ettei ole ehtinyt blogiakaan päivittämään. Kielikurssi-harjottelu kombinaatio on vaatinut tosiaan yllättävän paljon aikaa. Viime viikko oli 2B-kurssini viimeinen ja päätin (lähinnä finanssisyistä) pitää tauon saksan opiskeluissa.

Töitäkin olen kovasti haeskellut ja ilmeisesti vihdoin haku tuotti tulosta. Sain niin kutsutun Minijob-työn, jollaisia täällä on aika paljon tarjolla. Sopii hyvin esim. opiskelijoille tai kotiäideille. Minijob-työt ovat yleensä osa-aikaisia ja palkka on maksimissaan 400 euroa kuussa (viikottainen työtuntimäärä vaihtelee paljon paikasta riippuen n. 10-40h välillä, itse en kuitenkaan suostuisi tekemään normaalia 40h viikkoa tuolla palkalla). Tuohon 400 euroon asti palkka on Saksassa täysin verovapaata, eli summan saa puhtaana käteen. Huonona puolena on se, että palkasta ei mene mitään sairasvakuutusmaksuja, jolloin ei pääse tähän saksalaiseen vakuutussysteemiin mukaan. Työnantajat tykkää ilmeisesti aika paljon palkata tällaisia apulaisia, Aushilfejä, koska tulee halvemmaksi palkata muutamakin apulainen kuin yksi täyspäivänen ihminen, josta menisi luonnollisesti hirveästi erilaisia sivukuluja.

Syksy on jo pitkällä. Niinä päivinä, kun täällä ei sada, niin syksy on oikeastaan ihan jees. Ihan kivalta näyttää:Viime viikonloppu meni halloween-tunnelmissa suomalaisessa porukassa. Perjantaina käytiin yhdellä kokoonpanolla Goldman's Barissa (Rosenthalerstraße 1) kuuntelemassa italodiskoa ja sitten White Trash Fast Food/Diamond Loungessa (Schönhauser Allee 6-7) kuuntelemassa rokkia.Lauantaina kiipesimme Viktoriaparkin huipulle ihastelemaan maisemia ja syksyn värejä. Kylmyyttä paettiin nepalilaiseen Nepal Haus -ravintolaan (Gneisenaustr. 4). Ruoka oli kyllä todella hyvää, mutta paikkana Nepal Haus oli ehkä vähän ankea. Loppuilta vierähti Zyankalissa (Großbeerenstr. 64), joka tarjosi täydelliset puitteet halloweenille: ruumisarkut pöytinä ja niin edelleen. Hieno ilta!

2 kommenttia:

More to love!-Mimmi kirjoitti...

Morjes!

Oon palannu Intiasta Suomeen ja onpa täällä viilee! Nyt oon Viitaniemessä, mutta huomenna Helsinkiin.

Nyt voisin ruveta suunnittelemaan vaikka tulemista sinne teille :)

Mitä kuuluu, tuutko jouluks Suomeen?

Pitäis pitää vaikka Skype-treffit tässä joku päivä!

Maiju kirjoitti...

Joo huomioin blogista, että oot Suomessa. Ja oon miettiny kans et skype ois kova juttu. Nyt on pitäny vaan säätää ja tehä kaikkee kun menin onneton tuon työn hankkimaan. Onnistusko huomenna reffit?