Pages

maanantai 23. marraskuuta 2009

Sushia ja ruisleipää

Johan on ollut taas kiireistä. Vaikka täällä Berliinissä on todella paljon työttömyyttä varsinkin nyt taloudellisen kurjimuksen aikaan, niin täytyy sanoa, että kyllä sitä työtä tuntuu tekevälle silti riittävän! Oman alan töitä ei tosin vielä ole näkynyt, mutta kun suostuu lähtemään esimerkiksi noihin siivouspuolen hommiin mukaan, niin kysyntää riittää.

Viikoloppuna pääsin tutustumaan japanilaiseen ruokaan, kun suomalaiset kaverimme tulivat kylään ja taikoivat meille sushi-illallisen. Oli rattoisa ja maukas ilta. Omia suosikkejani olivat tonnikala-majoneesi-kasvis-sushit. Vielä jäin ehkä arastamaan graavilohesta tehtyjä susheja, mutta hienoa, että nyt tietää minkä tyyppiset sushit sopii omaan makuun, eikä tarvitse jännittää japanilaiseen ravintolaan astumista (niin kuin aiemmin). Tässä hieman tunnelmakuvia:


Sunnuntaina käväisin suomalaisissa joulumyyjäisissä, jotka järjestettiin Berliinin Suomi-keskuksella. Söin mahan täyteen lohikeittoa riisipiirakan kera: ai että mitä makuja! Kotiin ostin ruisleipää ja eipä siinä kauaa kestänyt, kun pussi oli jo tyhjä :) Tänään täällä Berliinissä avattiin myös perinteiset saksalaiset joulumarkkinat, joita on varmaan kymmeniä ympäri kaupunkia. Vaikuttavat todella kiinnostavilta ja varmasti tulee vierailtua useammillakin.. Raporttia näistä siis myöhemmin.

2 kommenttia:

More to love!-Mimmi kirjoitti...

Nomnom.

On se sushi vaan niin hyvvee!

(Paitsi NRJ music awardseissa ei oikein ollu...)

Maiju kirjoitti...

Hihi :) Tuuhan tänne, nii käyään jossain hyvässä sushipaikassa!