Pages

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Matkalla Berliinissä: Ruokaa, juomaa, ostoksia

Kaupunkilomalla itse koettua: kiertelet kaupungilla, katselet nähtävyyksiä, teet ostoksia, mitä ikinä. Sitten tulee nälkä. Alkaa ruokapaikan metsästys. Vieraassa kaupungissa ei tiedä mihin suunnata, missään ei tunnu olevan mitään kivaa paikkaa, nälkä yltyy ja sitten oletkin jo kiukkuinen. Lopulta tyydyt johonkin eteen sattuvan mäkin hamppariin...

Niinpä ajattelin listata tänne blogiin muutaman omasta mielestäni varman berliiniläisen alueen, josta löytyy aamusta iltaan hyvää ruokaa ja juomaa. Kyseisiltä alueilta löytyy myös jonkun verran ostosmahdollisuuksia pienten putiikkien muodossa.


Bergmannstrasse

Bergmannstrassen kiez sijaitsee Kreuzbergissä, lähin metroasema on U Mehringdamm. Bergmannstrasselta sekä sen lähikaduilta, kuten Zossenerstrasselta ja Mehringdammilta, löytyy useita hyviä ravintoloita ja eri ruokakulttuureita on tarjolla laajasti. Muutama hyvä aamiaispaikka ja kahvilakin on täällä tullut testattua.
Oranienstrasse

Alueen metroasemat ovat Morizplatz, Kottbusser Tor ja Görlizer Bahnhof. Edelleen Kreuzbergissä, mutta harppaus etniseen suuntaan. Muutama hyvä ravintola (mm. Rote Harfe ja Safran), enemmän kuitenkin baareja (mm. Roses).


Oranienburgerstrasse

Alue sijaitsee Mittessä ja näistä nimeämistäni "ravintolakaduista" omasta mielestäni vähiten mielenkiintoisin. Täältä löytyy kuitenkin mm. purku-uhan alla oleva Tacheles ja todella mukava baari Aufsturz.
U Eberswalderstrasse

Eberswalderstrassen metroasema sijaitsee Prenzlauer Bergissä viiden eri kadun risteyksessä. Alueella on etenkin kahviloita, baareja ja putiikkeja, mutta Kastanienalleelta ja Pappelallelta löytyy myös ravintoloita.


U Schlesisches Tor

Etenkin Schlesische Strasselta löytyy baareja ja kuppiloita. Aseman läheisyydessä myös muutamia asiallisia ravintoloita.
Simon-Dach-Strasse

Simon-Dachilla, risteävillä kaduilla ja lähialueella ylipäätään Friedrichshainin kaupunginosassa riittää varsinkin viikonloppuisin kuhinaa. Löytyy ravintoloita, kahviloita, baareja ja todella paljon putiikkeja. Kesäsunnuntaisin joka terassi on täynnä brunssailijoita. Boxhagener Platzin markkinat lauantaina ja kirppari sunnuntaina keräävät myös väkeä.

2 kommenttia:

Kotihippi ja Leipuri kirjoitti...

Ollaan muutama kerta visiteerattu kaupungissa, ja ihastuttu ikihyviksi. Huippua että jaksat tehdä tällaisia listauksia, aina jotain uutta. Ja hauska kuulla paikoista jotka on itsellä jäänyt täysin väliin, niin osaa suunnata taas seuraavalla kerralla uusille alueille.

Hauskaa kevättä!

Maiju kirjoitti...

Kiitos kommentista! Mahtavaa, jos näistä postauksista on hyötyää. Hauskaa kevättä ja tervetuloa taas Berliiniin! :)