Pages

lauantai 19. syyskuuta 2009

Kauppajuttuja ja Wurstia

Asia, josta minun täytyy nyt avautua, on paikalliset ruokakaupat. (Jos avautuminen ei kiinnosta, skippaa kolme seuraavaa kappaletta!) En vain ymmärrä sitä logiikkaa, miten kaupat täällä toimivat :D Suomessa on tottunut siihen, että kaupat (marketit) on valikoimaltaan varsin kattavia ja toisaalta tuotteet on laitettu siististi hyllyihin esille. Täällä olen törmännyt tähän mennessä vain sellaisiin "siwa-kokoisiin" ruokakauppoihin, joiden valikoima ei ole omaan makuun kovin laaja ja jossa myytävät tuoteet on asetettu esille vähän huolimattomaan tyyliin.

Olen myös kiinnittänyt samaan asiaan huomiota kuin tänne juuri muuttanut Liljetyskin: samaa tuotetta voi löytyä ihan mistä suunnasta kauppaa tahansa ripoteltuna. Sen verran olen saanut tutkimuksissani selville, että monissa kaupoissa normi- ja luomutuotteet ovat eri hyllyissä ja sen lisäksi on vielä oma osastonsa kaikille aletuotteille. Eli esimerkiksi pastaa voi joutua etsimään ainakin kolmesta eri hyllystä. Tosi kätevää!

Olen jo pitkään halunnut tehdä couscous-salaattia, josta jossain postauksessa jo puhuinkin. Kuinkas ollakkaan, en ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt viidestä lähikaupastamme couscousia. Kävin jopa tutkimassa Galeria Kaufhofin, jossa on sentään kansainvälinen herkkuosasto ja myynnissä ties sun mitä eksoottisia herkkuja.. mutta turhaan. Jouduin myös pettymään, kun yritin löytää leivinjauhetta lähi-Aldista. Ketjulla on myynnissä kaupoissaan kyllä esimerkiksi vaatteita ja jääkaappeja, mutta ei sellaista asiaa kuin leivinjauhe. En tidä mitä ajatella. No, maassa maan tavalla :D Minua huvittaa myös, kun jotkut ketjut (ainakin Netto) myy omia lomamatkoja.. Okei, taitaahan S-ketjukin myydä Suomessa matkoja, mutta jostain syystä se tuntuu eri asialta. Ajatus siitä, että ostaisi ruokakaupastaan matkan vaikkapa Pariisiin, tuntuu aika.. No, en tiedä osaisinko luottaa ruokakauppaan matkanjärjestäjänä. Mutta Netosta sentään sain kaipaamani leivinjauhetta, jipii!



Eilen käytiin syömässä kivassa pienessä itävaltalaisessa ravintolassa, Felix Austriassa (Bergmannstr. 26). Itse tilasin herkullista kolmella juustolla kuorrutettua spätzleä:



Pojat ottivat miehikkäästi makkara-annokset:

3 kommenttia:

E. Birdie kirjoitti...

Couscousia löytyy ainakin kaikista eko-kaupoista! Ja leivinjauhetta ainakin Netosta, sellaisissa monen pikku-pussukan pakkauksessa. Onnea ostoksille :P

Maiju kirjoitti...

Juu, leivinjauhetta löysinkin jo Netosta, mutta kiitoksia eko-kauppavinkistä! Pitää ensi tilassa mennä tarkastelemaan lähimpään puotiin valikoimaa :)

avara maiju kirjoitti...

what?? oliks kaufhofista kuskus loppu? siellä on oikeen sellanen ihana maailmanruoat-osasto, jossa paikkansa ovat saaneet ainakin sellaiset suurmaat kuin "USA", "Kiina", "Orient" ja "Aasia" heinosti niputettuina :) Eiköhän siel Marokko tai Välimeren aluekin oo edustettuina.

Yks mahtava etnokauppa on Hackescher Marktin tuntumassa (s-bahn sillan toisella puolella joen lähellä) ja Alexilta löytyy kans yks tosi hyvä siit kulmasta, josta lähtee bussi 100 (loistava sight-seeing-bussi, jollette oo vielä kokeilleet).

Ja jos leivinjauhetta ei löydy gelatiinin ja kuivahiivan välistä, ni sit se on vaan loppu. Kaisersissa on paras valikoima, mutta Aldi ja Lidl on halvimpia. :)

Oon nyt kipeenä, mutta mennääks sit taas joku päivä johonki kivaan paikkaan, kunhan paranen. Onks teil suunnitelmia Saksan yhdentymisen päiväks?

-maaria

http://avaramaiju.blogspot.com/