Pages

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Viikonloppu Frankfurtissa, part 2

Lauantaipäivä Frankfurtissa käynnistyi mahtipontisella hotelliaamiaisella. Pelkästään erilaisia myslejä oli varmaan parikymmentä erilaista laatua tarjolla. Ja aamupalan sai halutessaan kulauttaa alas Sektillä, aika öky :)

Wikitravelin vinkkejä seurattiin myös lauantaina ja suunnattiin heti aluksi Main-joen toiselle puolelle museokadun (Schaumainkai) varteen, jossa ilmeisesti joka lauantai on kirpputorihässäkät käynnissä. Mukavahan tuolla oli ihmetellä rojun määrää.


Joenrannasta käveltiin taas toiselle puolelle yhdelle Frankfurtin kuuluisimmista nähtävyyksistä, eli Römerbergille. Kyseisellä aukiolla on rakennuksia 1300-luvulta alkaen mm. Frankfurtin kaupungintalo ja kirkkoja. (Rakennukset tuhoutuivat ilmeisesti aika pahoin sodan aikaan, mutta on kunnostettu sittemmin alkuperäisen näköisiksi. Huijausta?)

Sitten vuorossa oli kaupungin ostoskatu Zeil. Onneksi täältä Berliinistä löytyy kaikki samat liikkeet kuin sieltäkin, niin ei tarvinnut kuluttaa aikaa shoppailuun. Lähinnä ihmeteltiin MyZeil-kauppakeskuksen arkkitehtuuria.

Jälleen Wikitravelin ohjeistamana halusin käydä katselemassa miltä Bergerstrasse näyttää. Wikitravel nimittäin kehui, että ko. kadulta löytää kivoja kahviloita ja putiikkeja ja muutenkin kivaa tunnelmaa. Ihan jees katu oli, muttei nyt mitään kovin erikoista noin kokonaisuudessaan. En oikein tiedä mitä putiikkeja siellä sitten on, minä en tainnut nähdä kovin montaa.


Mentiin kuitekin randomilla Toffis-nimiseen kahvila-bistroon ja siellä söin varmaan elämäni parhaan juustokakun (itsetehtyä/hausgemacht). Muuten varmaan aika perinteinen kaakku, mutta päälle oli vielä leivottu marenkikerros. Oli todella mehevä ja makea. Ai että!


Illansuussa palailtiin hotellille. Minä kävin oikein hieronnassa ja kyllähän siellä selässä kaikennäköisiä möykkyjä oli. Mukavasti rentoutti, ehkä vähän liikaakin, kun loppuilta meni sitten jonkinlmoisessa pöpperössä. Illastaa haluttiin Schweizer Strassella, koska siellä tuntui
sijaitsevan monta hyvää ravintolaa. Ensin yritettiin saksalaista sapuskaa tarjoavaan ravintolaan, mutta se oli aivan täynnä plus ruokalistalla ei ollu mitään muuta tarjolla kuin lihaa tai makkaroita (=ei mitään mulle) niin lähdettiin sitten etsiskelemään jotain mukavan oloista paikkaa lähistöltä. Ihan sattumalta, jostain sivukadun varresta sitten bongattiin Coq au Vin-niminen ranskalainen ravintola, joka ulkoapäin vaikutti tunnelmalliselta (noi niiden kotisivut näyttää kyllä ihan kaameilta :D). Ei olisi voinut olla kyllä enempi nappivalinta! Sattui niin onnellisesti, että juuri ja juuri mahduttiin täpötäyteen pieneen ravintolaan. Mutta ruoka oli todella hyvää ja mielestäni aika kohtuullisen hintaista: kolmen ruokalajin menu maksoi 23e.

Alkupalaksi otettiin rucolasalaattia vuohenjuustoleipäsillä. Pääruokana minulla oli sitten lohta ja kumppani otti kukkoa punaviinikastikkeessa. Jälkkäriksi valitsimme molemmat suklaamoussea. Omaan makuuni mousse oli vähän liian tummaa, mutta hyvin upposi silti. Jätti kyllä erittäin hyvän mielen tuo paikka :) Siihen olikin sitten hyvä päättä lauantaipäivä ja siirtyä hotellinsänkyyn vähän latautumaan.


0 kommenttia: