Pages

maanantai 4. tammikuuta 2010

2010

Onhan tässä taas viikko jos toinenkin viimeisestä blogipäivityksestä vierähtänyt. Joulun vietin kivasti Suomessa ja uuden vuoden vastaanotin täällä Berliinissä. Uusi vuosi onkin sitten lähtenyt käyntiin töiden parissa. Pari kaveria on täällä käymässä ja sen tiimoilta on tullut käytyä muutamissa ravintoloissa ja eilen tutustuttiin myös Juutalaiseen museoon. Tässäpä sitten kuvia viimepäiviltä.

Uusi vuosi vaihtui kavereiden luona Friedrichshainissa:




Uutta vuotta ajateltiin juhlistaa ihan oikealla shamppanjalla, ja koska meille suositeltiin Veuve Clicquotia, niin sitä sitten ostetiin. Olipa pettymys koko litku. Muutaman kerran olen shamppanjoita päässyt maistelemaan ja tämä oli kyllä jotenkin ihan eri planeetalta. Muutamalla eurolla olisi varmasti saanut parempaa perus kuohuviiniä. Mutta ompahan nyt testattu ja seuraavan kerran sitten jotain muuta.



Täällä on nyt sadellut mukavasti lunta. Paikalliset ei kai kamalasti tuosta lumesta perusta, mutta kyllä ainakin tälle suomalaiselle tuo lumi ja pikku pakkanen toimii miljoona kertaa paremmin, kuin vesisade ja nollakeli.



Lauantaina kävimme taas syömässä ravintola Lemkessä, josta jo aiemmin kirjoitinkin. Tällä kertaa tein jotain todella hurjaa: tilasin olutta! En todellakaan pidä oluen mausta, mutta Lemkessä valmistavat omaa olutta ja kerta nyt Saksassa ollaan ja tavoille pitäisi oppia, niin tilasin sellaisen maistelusetin, jossa oli 4 erilaista olutta. Ihan juotavia oli kaikki, vaikka suurimman osan tarjosin sitten muulle seurueelle, kun alkoi loppua kohti tökkimään. Setissä oli myös maltaita, joita sai napostella. Maistui hämmästyttävästi aivan hapankorpulle. Tuo allekirjoittaneen ilme kuvassa on kyllä aika mielenkiintoinen :D



Eilen, eli sunnuntaina, kävimme herkullisella brunssilla. Paikan nimeä en tosin laittanut merkille, hyvä minä. (Hirveä nälkä oli, joten äkkiä vaan lähimpään asiallisen näköiseen kuppilaan sisään ja evästä napaan!) Ruoka oli tosiaan hyvää ja todella monipuolisesti oli kaikkea tarjolla. Hinta tosin oli aika suolainen - 9 euroa, mutta kyllä sellaisen hinnan voi sillon tällöin maksaa. Ja tuolla brunssilla pärjäsi hyvin iltapalaan asti. Näissä kuvissa vasta alkupaloja :)





Juutalainen museo (Jüdisches Museum) oli kyllä käymisen arvoinen paikka. Hienosti toteutettu ja mielenkiintoinen. Paljon oppi uutta ja monia koskettavia tarinoita pääsi lukemaan.


Museosta löydettiin myös tällainen tilataideteos, joka on omistettu sotien ja väkivallan viattomille uhreille:



0 kommenttia: