Pages

torstai 28. tammikuuta 2010

Das Wochenende: Sonntag

Sunnuntaina sitten nukuttiinkin pitkään. Aamupalan kautta käytiin kurkkaamassa Galeries Lafayetten valikoimaa, mutta aika luxushinnathan ko. tavaratalossa on. Matkalla Gendarmenmarktille vastaan tuli ihan vahingossa Ritter Sportin myymälä (Französische Str. 24), jossa päästiin sivusta kateellisina seuraamaan, kun lapset sai tilata toivesuklaita itselleen suklaatyöpajasta. Mäkin haluun! Lohdutukseksi ostin vähän suklaatia normihyllystä ja otin nallesta kuvan. Oli siellä kahvilakin, mutta ehkä joku toinen kerta sinne maistelemaan suklaatorttuja sitten.


Illallista syötiin Escados-nimisessä pihviravintolassa (Karl-Liebknecht-Str. 29), jossa olinkin itse asiassa kerran luokkaretkellä ollessani jo syöpötellyt. Sunnuntai-iltana paikka oli puolityhjä ja ilmeisesti joku halusi säästää kustannuksissa, koska lämmitys ei ainakaan ollut päällä. Meinasi tulla vähän huono mieli siinä värjötelessä, mutta onneksi ruoka sentään oli kohtalaisen hyvää. Miinusta tulee kuitenkin myös siitä, että vaikka lista on täynnä toinen toistaan tuhdinpeja pihvejä, niin viini"lista" oli täynnä litkuviinejä. Sain maistaa kahta tarjoilijan mielestä eniten makua omaavaa, ja eivät olleet kyllä makua nähneetkään. Omasta mielestäni eivät olleet millään lailla sopivia kunnon pihviruoille. Kaikenkaikkiaan sanoisin, että eipähän välttämättä tule heti uudestaan mentyä (edelliskerrastakin vierähti se n. 4 vuotta).

Koska ulkona oli hirmuisen kylmä, niin syömisen jälkeen ökyiltiin ja otettiin lennosta taksi Aufsturziin. Tällä kertaa tilasin jotain itselleni uutta: Glühbieriä. Tämä erikoisuus koostuu lämmitetystä kirsikkaoluesta, johon lisätään oman maun mukaan hunajaa. Ihan kelpo juoma oli. Onneksi ei maistunut oluelta vaan kirsikkamehulta :)


Lopuksi käytiin kurkkaamassa Solarissa (Stresemannstr. 76), että miltäs se Berliini yöaikaan näyttikään. Solarista on kyllä erittäin mukavat maisemat kolmeen ilmansuuntaan, kelpaa tuijotella. Viikonloppuna paikka on tosin täyteen ammuttu, eikä juomahinnatkaan ole mistään halvimmasta päästä, mutta silloin tällöin tulee käytyä fiilistelemässä maisemia.

0 kommenttia: